1er OPEN International d’Echecs de Masseube-Challenge de Haute-Garonne

Celebrar un torneig d’escacs en època de Pandèmia és, en el millor dels casos, una activitat de risc. Encara més tenint en compte que a tota Europa proliferen confinament de territori i d’horari per motiu del coronavirus o COVID-19.

En aquest escenari s’ha organitzat del 24 al 28 d’Octubre, el primer torneig d’escacs del Col·legi La Salle, Sant Cristophe, a la localitat de Masseube, sud de Franca, un torneig organitzat amb molta empenta i il·lusió per en Nicolas SANCHEZ, un bon jugador i millor organitzador de tornejos d’escacs que ha tingut el coratge de celebrar un torneig corrent el risc de tancar per confinament.

El torneig està ubicat, com hem dit, en un Col·legi, però aquest col·legi no és un centre docent qualsevol. És un internat enorme en el que s’imparteixen classes de totes les edats fins dos anys d’Universitat (B.T.S).

Aquí tenim camp eqüestre, sala polivalent, auditori, basquet, futbol, tenis, skateboard, rugbi, ping-pong i, a més escacs. (Podeu trobar més informació als vídeos).

Podem dir que és un torneig ideal per venir amb família. Tot està ubicat a menys de 50 metres en un lloc de natura en el que la població més propera és de 1.000 habitants. Sala de joc, menjador, habitacions i lloc d’esbarjo estan pràcticament al costat, fet que doni sensació de llibertat i tranquil·litat.

Destaco la qualitat dels àpats per ser un dinar de col·legi i l’ambient d’una residència d’estudiants, en el que aquell que vulgui jugar i estudiar escacs, pot fer-ho.

Nicolas, “Nico”, ha organitzat el torneig amb una sèrie de condicionants que no ha estat impediment per poder assolir un ambient agradable i el compliment de les mesures mínimes respecte al COVID -19. En aquest sentit, a més de ser obligatori l’ús de mascareta i gel a l’hora d’entrar a la sala de joc, Nico ha limitat el torneig a 80 jugadors, amb dos categories diferents, adaptat a la sala de joc respectant la distancia de seguretat.

Igualment, podem afirmar que és un torneig ideal per anar amb família o portant nens de club.

Aprofitant les vacances escolars, el jugadors de la Federació andorrana d’escacs, els germans Josep Maria i Serni RIBERA VEGANZONES, han participat en el torneig, finalitzant una actuació per sota del seu rànquing, una actuació discreta després d’assolir varis tornejos amb més èxit.

Efectivament, el Pepe i el Serni no han pogut desplegar amb facilitat el seu joc i s’han trobat amb molts problemes durant les partides davant dels jugadors francesos. És cert que els dos germans podien haver aprofitat les seves oportunitats, però en els moments més tensos de les partides han perdut amb combinacions de tàctica simple, situació que el cronista pensa que tant sols s’explica en que de vegades es juga bé, i d’altres vegades no tant bé, sense buscar cap altra explicació més enllà, amb profund respecte, que el propi mèrit del rival.

En fi i en conclusió, qui subscriu aquestes línies pensa que l’OPEN de MASSEUBE és un bon torneig d’escacs, apartat de les zones poblades, que gràcies al lloc i a la passió dels organitzadors, reuneix les qualitats necessàries per convertir-se en un referent de tornejos amateur.

Enllaç a la informació del torneig
Web club organitzador, Maison des Echecs Toulouse Lardenne
Galeria de fotografies a Flickr

2020 Masseube open

Josep Mª Ribera

2020 Masseube open

Amb l'organitzador del torneig

2020 Masseube open

Serni Ribera

Josep Ribera Baztan

Josep Ribera Baztan

Candidate Master | President GEVA