El GEVA-CEA guanya el premi al millor equip!

Aquest diumenge s’ha celebrat el XXIX Open Internacional d’Escacs Actius de Vallfogona de Balaguer, competició que posa el punt final al XIX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs. El torneig s’ha jugat al poliesportiu Meritxell Serret i consistia en un suïs de 9 rondes (5 al matí i 4 a la tarda) a ritme de 15 minuts + 5 segons per jugada.

En total han participat 111 jugadors comptant amb una gran representació de jugadors de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra i del GEVA-CEA. Un nou èxit de participació en l’esdeveniment organitzat pel Club d’Escacs Vallfogona; tot i la dificultat d’atraure jugadors de la província de Barcelona, al coincidir amb la primera ronda de la seva fase territorial.

El guanyador del torneig ha estat el Gran Mestre ucraïnès Yuri Solodovnichenko amb 8 punts dels 9 possibles; una actuació molt superior a la dels seus perseguidors, que s’han quedat a 7 punts. Entre els 5 jugadors empatats a 7 punts, el Gran Mestre argentí Tomas Sosa ha estat el jugador amb millor desempat, aconseguint així la segona posició. El podi l’ha completat el Gran Mestre català Daniel Alsina qui, amb aquest resultat, ha estat proclamat campió del XIX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs.

Un total de 7 jugadors del GEVA-CEA han participat en l’edició d’enguany, realitzant una bona actuació que ha servit per guanyar el premi a millor equip del torneig; que es determina pel resultat dels 4 millors jugadors del mateix club.

El millor jugador andorrà ha estat Esteve Mateu en 20ena posició amb 6 punts, qui ha guanyat a tots els rivals amb menys Elo però no ha aconseguit puntuar contra els d’Elo superior. Una actuació similar a la de Raul Garcia qui també ha aconseguit 6 punts finalitzant en 22ena posició.

En el grup de jugadors amb 5.5 punts trobem a Cristofer Luke (25è) i Juan Guerra (31è). En Cristofer estava realitzant un bon torneig, destacant unes taules contra el MI Daniel Garcia, però un emparellament complicat a l’última ronda l’ha penalitzat en la classificació final. En Juan ha tingut una mala dinàmica en mig del torneig, on se li ha escapat punts en partides que havia estat dominant; no obstant amb 3/3 en el tram final ha aconseguit revertir la situació.

El següent andorrà ha estat Manel Barragan amb 5 punts i 50ena posició qui, tot i començar amb 3 derrotes seguides; ha realitzat un bon torneig, acabant amb els mateixos punts que els guanyadors del seu tram d’Elo. Completen l’expedició en David Sinfreu (60è amb 4.5 punts) i en Juan Moscoso (73è amb 4 punts).

Amb aquest torneig finalitza la temporada de competicions a ritme actiu. Ara el calendari escaquista de Catalunya es centrarà en les fases territorials de cada província, començant en el cas de Lleida el diumenge 1 octubre.

En els enllaços següents podeu trobar tota la informació:

Resultats i classificacions a chess-results
Galeria de fotografies a Flickr

20230917_Vallfogona Actiu (5)

Raül Garcia

20230917_Vallfogona Actiu (3)

David Sinfreu

20230917_Vallfogona Actiu (23)

Joan Guerra

20230917_Vallfogona Actiu (11)

Cristofer Luke

20230917_Vallfogona Actiu (17)

Joan Moscoso

20230917_Vallfogona Actiu (20)

Sala de joc

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA