Bona experiència d’escacs actius dins del Circuit Català d’oberts internacionals 2019

Aquest cap de setmana passat s’han disputat 2 actius més dins del XVI circuits català d’oberts internacionals d’escacs 2019. En tots dos amb la participació del jove escaquista del Principat, Marc Martínez (Sub14), continuant la seva preparació i adquirint més experiència.

El dissabte dia 11 de maig, es disputava el XIII torneig internacional actiu vila de Canovelles 2019 amb la participació de 70 jugadors, entre ells alguns titulats. El ritme de joc va ser de 15 minuts més 5 segons per jugador per les 9 rondes que constava el torneig. A prop del circuit de Montmeló (on hi havia prova de F1), en un bon ambient i bona temperatura, els organitzadors d’aquesta localitat barcelonina es van bolcar en el torneig i van preparar una magnífica paella per tots els jugadors i acompanyants per l’hora de dinar.

El Marc Martínez va jugar bones partides, fins i tot alguna que se li escapava, va aconseguir fer bons resultats, entre d’altres guanyant i fent taules amb mestres catalans. Al final, va totalitzar 4 punts, va guanyar 10 posicions en la classificació respecte el rànquing inicial i va sumar 43 punts d’ELO FIDE, a més d’adquirir experiència contra rivals durs que és el més important.

El guanyador del torneig va ser el Gran Mestre i actual campió del món de veterans, Karen Movsziszian d’Armènia, el segon lloc va ser pel MI xilè Luis Rojas i va completar el podí en 3a posició el MI argentí Tomas Sosa.

El dia següent, diumenge 12 de maig, es jugava a Barcelona el III obert internacional d’escacs actius del Mas de Guinardó, 9 rondes a Sistema Suís amb 15 minuts més 5 segons per jugada.

Coincidint amb la festa major del barri, un bon dia de sol i activitats de tota mena a la plaça que dona al Mas de Guinardó on es disputava el torneig d’escacs que va ajudar i propiciar una bona convivència entre tots els participants entre les partides i a l’hora de dinar.

Van prendre part 141, una vintena de titulats, en aquest torneig en un espai emblemàtic i ben preparat per jugar als escacs.

El nostre jugador, Marc Martínez, va fer 5 punts i va guanyar el segon premi del seu tram, fent bones partides i guanyant 30 posicions de rànquing inicial i un grapat de punts internacionals més. El treball i planificació portat a terme per la Federació, les classes realitzades pels nostres professors i el treball dels joves jugadors està donant els fruits desitjats i cada dia ho demostren allà on van tots ells, no solament pel joc sino pels valors que desprenent.

El guanyador del torneig va ser el GM Orelvis Perez del Sant Josep amb 8 punts, seguit pel MI Tomas Sosa del Mollet amb 7,5 punts i en tercer lloc El també GM Miguel Muñoz del Sant Martí amb 7.
Un bon cap de setmana d’escacs i una bona experiència tot plegat. Fins la propera.

A continuació us deixem els enllaços a chess-results i la galeria de fotos!

Galeria de fotografies a Flickr
Actiu Vila de Canovelles 2019 a chess-results
Actius Guinardó 2019 a chess-results
Circuit Català d’Oberts Internacionals

2019 Canovelles i Guinardó

Actiu Canovelles 2019

2019 Canovelles i Guinardó

Actiu Guinardó 2019