Derrota davant el líder en solitari del campionat, Helgi D. Ziska

La derrota d’avui ha estat força important ja que m’allunya de les posicions de la part alta de la classificació i per tant casi sense opcions de fer podi.

El cert és que la partida ha estat molt complicada i en vàries fases he hagut de defensar una posició força incòmode. El meu rival, el gran mestre Internacional de les Illes Faroe Helgi D. Ziska ha jugat una idea que tenia preparada des de feia temps i m’ha costat trobar la millor forma de contestar.

Tot i així la posició amb la parella d’alfils em semblava interessant, però en Ziska ha començat a maniobrar i malauradament no he trobat la millor forma per poder defensar. Finalment ha anat incrementat l’avantatja i no he pogut fer res més.

Després d’aquesta cinquena ronda es manté en la primera posició de la classificació en solitari el Gran Mestre internacional Helgi D. Ziska seguit a un punt del Monegasc Igor Efimov, que avui ha estat sorprenentment derrotat.

En aquesta fase ja em passat la meitat de les rondes de la competició, i queden quatre partides per acabar.

Demà jugaré amb les peces blanques amb el President de l’associació dels Petits Estats d’Europa, el xipriota Paris Klerides.

Crònica: Robert Alomà Vidal

  • Web oficial del torneig.
  • Fotos a la web oficial del torneig.
  • Flickr FEVA.
  • Resultats i classificació a chess-results.
  • Retransmissió en directe a chess24.
  • Retransmissió en directe a ChessBomb.
  • Retransmissió en directe a Follow Chess.