Cristofer Luke empata en el primer lloc! El GEVA-CEA guanya el premi al millor equip.

Aquest diumenge 21 de maig s’ha disputat la segona edició del Torneig Internacional d’Escacs Actius de Bagà “Cal Batista”, el torneig ha estat organitzat pel Club d’Escacs Pobla de Lillet, i forma part del gruix de competicions que formen el  XIX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs.

La seu del torneig ha estat l’Hostal Cal Batista, un lloc ideal que encaixa en el ideals que busca l’organització; una competició que, tot i la seva exigència, tingui un ambient també familiar. Així ho demostra el fet que entre les rondes de matí i tarda es faci un dinar popular entre tots els jugadors i les activitats en paral·lel que es proporcionen als acompanyants.

Pel que fa la part esportiva, el torneig consistia en 9 rondes a ritme 15 minuts més 5 segons d’increment per jugada i ha comptat amb la participació de 39 jugadors de registres molt variants. 3 Grans mestres, més de 10 jugadors titulats, algunes joves promeses i jugadors amb un ELO baix pel seu joc han estat una combinació de participants que han fet totes les rondes emocionants i amb múltiples sorpreses.

El campió del torneig ha estat el Gran Mestre Karen Movsziszian qui, en el desempat a 7 punts, ha superat al segon classificat, Lluis Maria Perpinya, i al tercer classificat, el jugador andorrà Cristofer Luke. En Cristofer ha realitzar un torneig extraordinari que seria noticia si no fos perquè ja ens comença a tenir acostumats a aquestes actuacions en competicions en ritme actiu. En les rondes matinals només ha cedit dues derrotes enfront dos grans mestres, mentre que en la tarda s’ha marcat un perfecte, guanyant 4 de 4. Molt meritós tenint en compte que ha sabut capgirar partides on semblava no tenir opcions i, per altra banda, ha guanyat partides de forma molt convincent contra jugadors contrastats com el Gran mestre Viktor Moskalenko i el Mestre Internacional Àngel Martin.

El següent classificat de l’expedició andorrana ha estat Esteve Mateu, en desena posició amb 5.5 punts. N’Esteve ha estat jugant a un bon nivell gran part de les partides, però una errada greu en la última ronda, tenint clara avantatge, li ha impedit lluitar per les primeres posicions.

Amb 4.5 punts i en 18ena posició trobem a David Sinfreu, flamant campió de Lleida a ritme ràpid. En David ha seguit en la seva bona dinàmica, demostrant que el seu ELO baix és una anomalia que està corregint a base de bones partides. La seva actuació li ha servit per guanyar el tram F d’ELO; un dels més disputats tenint en compte el nombre de jugadors revelació que han participat.

Andria Ercoli ha acabat en 30ena posició amb 3.5 punts. En el seu cas la puntuació enganya, ja que ha aconseguit puntuar contra rivals que li treien molta puntuació. Així ho demostra la seva variació en ELO, on ha aconseguit guanyar més de 100 punts en aquesta actuació.

El GEVA-CEA també s’ha endut el premi a millor equip, on es sumava la puntuació dels tres millors representants de cada club. Amb 17 punts ha superant al segon classificat, el Peona i Peó amb 15.5 punts.

Per acabar, agrair al Club d’Escacs Pobla de Lillet per l’organització i el tracte rebut. Ara es centraran en el seu gran esdeveniment de l’any, el XXXII Festival Internacional d’Escacs de La Pobla de Lillet; torneig que comença just després de la finalització del 39è Open internacional d’Escacs Andorra.

Web del torneig
Resultats i classificacions a Chess-Results
Galeria Flickr

20230521_TorneigActiu_CalBatista (25)

Andria Ercoli

20230521_TorneigActiu_CalBatista (2)

Esteve Mateu

20230521_TorneigActiu_CalBatista (5)

Primers classificats

20230521_TorneigActiu_CalBatista (31)

David Sinfreu

20230521_TorneigActiu_CalBatista (39)

Cristofer Luke

20230521_TorneigActiu_CalBatista (20)

David Sinfreu, millor Tram F

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA