L’espanyol Ivan Salgado nou Campió Iberoamericà. Oscar de la Riva acaba en el 9è lloc.

El gran mestre espanyol Ivan Salgado ha estat el successor de Gilberto Milos i s’ha convertit en el nou Campió Iberoamericà al vèncer en la darrera ronda el gran mestre peruà Julio Granda. El jugador espanyol ha superat tàcticament al seu rival amb un fort atac sobre l’enroc en que les negres no han disposat de cap defensa satisfactòria. Tot i la derrota Granda ha acabat en el segon lloc, mentre que la tercera plaça ha estat pel gran mestre de Brasil Gilberto Milos.

Pel que fa al grup B, que lluitava per les places 7 a 12, ha acabat amb un triple empat ja que tres jugadors han finalitzat amb 3,5 punts en la primera plaça. Pel sistema de desempat (resultats directes) el gran mestre del Principat, Oscar de la Riva, ha sortit pitjor parat finalitzant en el tercer lloc del grup, el que equival al 9è lloc de la classificació general. L’Oscar s’ha acomiadat del torneig amb una nova victòria, en aquest cas enfront el mestre internacional equatorià Bryan Macias, en una partida on l’ha superat clarament degut a que aquest ha comès una greu errada en l’obertura que li ha provocat la pèrdua d’un peó i una posició molt inferior.

El torneig es pot considerar tot un èxit ja que ha tingut molta acceptació tant pel públic local que cada dia assistia a les partides així com amb la difusió per internet ja que aficionats de més de 80 països han seguit en directe totes les partides.

20120422_Equador_02

El gran mestre espanyol Ivan Salgado, nou Campió Iberoamericà

20120422_Equador_01

La partida decisiva, Ivan Salgado (ESP) vs Julio Granda (PER)