Amb la participació de Raül Garcia

Entre el 14 i el 21 de maig a les instal·lacions del Hotel Luna Club de Malgrat de Mar es va celebrar el campionat de veterans 2023.

Les condicions de joc, allotjament i organització han estat optimes. A més, l’ubicació a pocs metres del mar i la poca aglomeració de turistes en aquesta època, feien un marc ideal per la pràctica dels escacs.

El guanyador del torneig va ser el gran favorit MI Lacasa Diaz amb 6 punts. No obstant la victòria no va ser senzilla ja que el primer lloc l’ha compartit amb el representant de Malgrat de Mar Sole Rota David. De totes maneres ha estat just vencedor.

El tercer lloc amb 5,5 punts va ser pel representant de Manresa Menac Comas Joan. Tots tres a la categoria de més de 50 anys.

La idea original era fer dos grups, un a la categoria de mes de 50 anys i un altre amb la categoria de mes de 65 anys. Però degut a que solament van participar 45 jugadors es va decidir realitzar un sol grup amb tots els jugadors.

A la categoria de més de 65 anys el vencedor va ser el representant del club Tres Peons, Vallbona Domingo Joan amb 5,5 punts. Excel·lent torneig del veterà jugador que va ocupar la quarta plaça de la general sortint al rànquing inicial al lloc 27è.

A nivell personal va ser una actuació decepcionant. La classificació final ocupant el 21è lloc amb 4 punts i sortint al rànquing inicial al lloc 5è ho diu tot. Una explicació podria ser la manca d’activitat en aquests tipus de competició de partida diària. Però la realitat és que la majoria dels adversaris estaven en la mateixa situació.

Com deia l’ex campió mundial Anatoli Karpov, el millor desprès d’un  mal torneig és preparar-se i pensar en el següent. Cosa que intentarem fer.

Enllaç a chess-results
Galeria de Fotografies

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor