Lluitat empat a Balaguer!

Aquest diumenge el GEVA-CEA «B» va visitar al Balaguer, un dels equips mes forts de la categoria. En presentar les alineacions dels dos equips, on en 9 dels 10 taulells la diferència d’ELO era de, com a mínim, 150 punts favorable a l’equip local, el Balaguer era sens dubte, un repte pel filial andorrà que ha demostrat un molt bon nivell durant tota la temporada.

El matx no va començar be per l’equip andorrà després de que el Jordi Cots, en una posició d’atac que tenia bona pinta, va ometre una amenaça del rival que li va fer perdre un peó i la posició es va simplificar, arribant així a un final de torres amb peó de menys que va lluitar però no va poder salvar, havent d’abandonar i donant el primer punt al Balaguer.

El següent en acabar va ser el Pepe Ribera, que després d’una partida molt sòlida per part dels dos jugadors van arribar a un final molt igualat on els dos jugadors van acordar les taules en l’únic taulell on l’ELO era lleugerament favorable per l’equip visitant.

La següent en acabar va ser l’Ariadna que semblava tenir una posició molt avantatjosa i de fet disposava d’un cop tàctic que l’hauria deixat amb avantatge de material. Malauradament no va trobar les millors opcions i el bon joc del seu rival va fer que el marcador s’ampliés 2½-½.

La primera victòria del filial andorrà va arribar per part de la Júlia, que va tenir una partida còmoda. Vva guanyar molt espai al flanc de rei on va anar acumulant peces i millorant per finalment destruir l’enroc rival on el rei es va quedar sense protecció contra un exercit de peces blanques que va obligar al jugador del Balaguer a abandonar.

Amb 2½-1½, el Balaguer tornava a ampliar la diferència en el marcador amb la derrota de la Sílvia, que tot i fer una bona partida es va veure superada pel bon joc del seu rival, deixant el marcador 3½-1½.

El següent en acabar va ser el Cristofer que després de veure’s sorprès en l’obertura ja que el seu rival va transposar a una variant molt secundària del Gambet de Rei on es veia que cap dels dos jugadors estava familiaritzat amb aquell tipus de posició per les pensades a les primeres jugades, el Cristofer va sortir millor de la obertura, el que va fer que el seu rival hagués de gastar molt temps en trobar les jugades per neutralitzar la iniciativa de les negres. Quan al rival li quedaven 7 minuts en el rellotge, el jugador del Principat va aprofitar la mala coordinació de les peces blanques juntament amb la mala situació del rei blanc per fer un sacrifici de peça que va sorprendre al primer tauler del Balaguer, Israel Campos, que amb destrets de temps no va trobar la manera de defensar-se i el Cristofer aconseguia així, retallar diferència en el marcador.

Poc després el David Sinfreu aconseguia igualar el matx amb una còmoda victòria. El David va sortir molt be de l’obertura i amb una forta iniciativa, un error del rival va permetre al David guanyar una qualitat i juntament amb l’avantatge que ja tenia va guanyar una bona partida amb un joc que demostra que te un nivell molt superior al que indica el seu ELO.

Amb 3½-3½ en el marcador, quedaven tres partides en joc, amb destrets de temps… qualsevol resultat era probable. El Jordi Muratet, jugava des de feia estona un final molt igualat on semblava que el resultat mes normal serien les taules, el Juan Guerra també jugava un final de 6 peons cadascú i el rival un cavall i ell un alfil, els dos reis no podien passar a territori enemic per atacar peons i semblava que el resultat mes normal serien les taules també, i per la seva part, el Montraveta tenia una posició molt complicada amb peça de menys… Així que el resultat final del matx semblava que guanyaria el Balaguer per la mínima.

Aquesta sensació va canviar quan el rival del Josep Mª va cometre un error amb destrets de temps que va permetre al jugador del Principat guanyar la dama rival. Ara semblava que l’equip andorrà podia guanyar el matx, però l’alegria no va durar gaire ja que un parell de jugades després va ser el propi Montraveta el que es va deixar la seva dama, havent així d’abandonar la partida amb una gran desavantatge de material.

4½-3½ favorable a l’equip local i totes les mirades estaven enfocades en el segon taulell ja que la partida del Jordi Muratet cada cop semblava més taules.

Al segon taulell el rival del Juan Guerra va moure el seu cavall per atacar l’alfil del jugador andorrà, el que va permetre al Juan entrar amb el seu rei a la posició rival sacrificant el seu propi alfil, seguint un dels principis dels finals que es que la activitat del rei pot ser més important que el material. Va aconseguir capturar els peons del flanc de rei on el Juan ja tenia un peó a sisena fila que el cavall des de l’altra punta del taulell no podria evitar la promoció del peó i va haver d’abandonar.

Amb 4½-4½ finalment el Jordi Muratet va signar les taules deixant un marcador final de 5-5.

Molt bon resultat del GEVA-CEA «B» que continua invicte i colíder d’aquest grup de Lleida de Segona Divisió Catalana. La setmana vinent l’equip rebrà al Tres Peons «B», un dels colíders i probablement l’equip més fort de la categoria per el seu equip compacte que fa que sobretot els últims taulells siguin molt forts. Nou gran repte per l’equip andorrà que vol continuar amb aquesta ratxa de bons resultats.

  BALAGUER   5 – 5   ANDORRA B
1 Campos, Israel 2412 MC 0 – 1 2191 MC Luke, Cristofer
2 Guirao, Marc 2347 0 – 1 2177 Guerra, Joan
3 Cardona, Robert 2167 ½ – ½ 2204 Guerra, Joan
4 Guirao, Jaime 2152 0 – 1 2003 Muratet, Júlia
5 Ortiz, Miguel A. 2091 1 – 0 1926 Real, Sílvia
6 Orrit, Gerard 2089 1 – 0 1925 Montraveta, Josep Mª
7 Ferrer, Jordi 2081 1 – 0 1873 Cots, Jorge
8 Torrent, Joan 2026 1 – 0 1855 De la Riva, Ariadna
9 Montoliu, Domenec 1984 ½ – ½ 1833 Muratet, Jordi
10 Fumàs, Eudald 1981 0 – 1 1818 Sinfreu, David
Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

20230219 Balaguer vs GEVA-CEA B

Balaguer vs GEVA-CEA B

20230219 Balaguer vs GEVA-CEA B

Balaguer vs GEVA-CEA B

20230219 Balaguer vs GEVA-CEA B

Balaguer vs GEVA-CEA B

20230219 Balaguer vs GEVA-CEA B

Balaguer vs GEVA-CEA B