Derrota enfront el Badia, líder del grup

Aquest diumenge el GEVA-CEA B ha visitat el Badia del Vallès en el desplaçament més complicat de la temporada, al haver de jugar contra el líder del grup. El matx ja es preveia complicat des del principi, ja que en la majoria de taulers la diferència d’ELO era considerable a favor dels vallesans.

La superioritat de l’equip badienc es demostraria amb els primers 6 resultats, que han sigut suficient per decidir el matx a favor de l’equip local.

El matx ha començat amb unes taules d’Esteve Mateu molt ràpides, ja que el seu rival ha proposat entrar en un final teòric molt equilibrat. Després d’aquest resultat vindrien 5 derrotes seguides: en Cristofer Luke es veuria sorprès per la gran preparació teòrica del seu rival; en Jordi i na Júlia Muratet perdrien en partides amb un guió semblant on, després de sortir amb una posició desavantatjosa de l’obertura, han defensat posicions complicades durant moltes jugades però sense premi; en Joaquim Montoliu i na Sharon Petzka han tingut desavantatge material al principi de la partida que han sigut decisives.

Tot i el 0.5-5.5 del marcador en aquest punt, les següent partides es decantarien pels jugadors del principat. En David Sinfreu ha aconseguit una victòria molt convincent contra un rival superior, explotant les debilitats del flanc de dama fins imposar-se gràcies a la coordinació de les seves peces. N’Àlex Alcón ha sortit amb clara avantatge de l’obertura, semblant que guanyaria ràpidament; no obstant, una imprecisió a l’hora del remat ha capgirat la partida, fent que tingués una posició complicada. Finalment en els destrets de temps ha revertit la situació, imposant-se gràcies a la inseguretat del rei rival.

L’última victòria andorrana arribaria de la mà de Juan Guerra, qui ha jugat una bona obertura on semblava que s’imposaria amb un atac de minories; per desgracia, els destrets de temps li han jugat una mala passada, entrant en un final perdedor. Afortunadament, ha trobat la fórmula de complicar el final i forçar un error rival que ha resultat definitiu. I per acabar, en Josep Maria Montraveta ha tingut una llarga partida on ha patit la mala coordinació de les seves peces, tot i oferir una llarga i complexa defensa, no ha estat suficient per evitar la derrota.

Tot i la derrota i del mal inici del matx, ha estat una bona actuació del filial andorrà, ara l’equip jugarà dues rondes al Principat, on espera assegurar els últims punts que li falten per consolidar la permanència.

  BADIA   6½ – 3½   GEVA-CEA B
1 Calaf, Guifré 2415 MF 1 – 0 2213 Luke, Cristofer
2 Rivas, Víctor 2284 ½-½ 2202 Mateu, Esteve
3 Hernández, Juan J. 2283 MC 0 – 1 2207 Guerra, Juan
4 Campos, Adrian 2280 MC 0 – 1 2050 Alcón, Àlex
5 Fernández, Francisco 2283 MC 1 – 0 1989 Muratet, Júlia
6 Alves, Eric 2262 1 – 0 1940 Montraveta Josep Mª
7 Duran, Manel 2210 0 – 1 1931 Sinfreu, David
8 Molina, Antoni 2180 1 – 0 1825 Muratet, Jordi
9 Cruz, Jefferson 2179 1 – 0 1670 Montoliu, Joaquim
10 Cadierno, Pau 2069 1 – 0 1505 Petzka, Sharon
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA

20240225 Badia vs GEVA-CEA B

Badia vs GEVA-CEA B

20240225 Badia vs GEVA-CEA B

Badia vs GEVA-CEA B

20240225 Badia vs GEVA-CEA B

Badia vs GEVA-CEA B

20240225 Badia vs GEVA-CEA B

Badia vs GEVA-CEA B

20240225 Badia vs GEVA-CEA B

Badia vs GEVA-CEA B

20240225 Badia vs GEVA-CEA B

Badia vs GEVA-CEA B