L’equip B estrena de la categoria amb victòria!

Aquest diumenge 22 de gener ha començat la Lliga Catalana amb el debut del GEVA-CEA B a la Segona Divisió Catalana. La primera ronda ens ha enfrontat amb l’Espiga de les Corts amb l’equip andorrà com a local on el GEVA-CEA B ha guanyat per la mínima 5½ a 4½.

Ha estat un matx molt disputat on no s’ha decidit el resultat fins la darrera partida, cal destacar l’esforç i el bon joc dels jugadors i jugadores de l’equip andorrà ja que a excepció de dos taulers, la diferència d’ELO era considerablement favorable a l’equip visitant.

Al primer tauler, el nou jugador del GEVA-CEA, Marc Ribera, ha estat el primer en acabar. Al mig joc ha guanyat un peó amb una combinació aprofitant la mala seguretat del rei rival i poc després ha canviat dues peces per torre i peó deixant-lo amb dos peons passat i lligats que han arribat junts a la setena fila on el rival no ha pogut fer res per aturar-los i ha hagut d’abandonar.

Al segon tauler el Cristofer ha jugat molt agressiu avançant els peons del flanc de rei contra l’enroc rival i deixant el seu propi rei al centre per després sacrificar una peça. El seu rival però no ha acceptat aquest regal i han arribat a una posició molt complicada on semblava que el Cristofer amb la parella d’alfils tenia molta iniciativa però després d’una bona defensa del jugador visitant s’ha arribat a un final de taules on el seu rival no ha trobat la variant correcta en els destrets de temps i el jugador local ha pogut guanyar el final de torre i peó contra torre.

Al tercer tauler en Pepe Ribera, després de un temps sense jugar campionats, ha tornat amb moltes ganes i molt bon joc, tenint la partida dominada des del principi ha anat millorant poc a poc i preparant l’atac contra el rei rival per finalment sacrificar una peça i acabar guanyant una partida molt bonica.

Al quart tauler en Paco ha jugat una Defensa Francesa molt sòlida on el seu rival no ha trobat manera de progressar i finalment han signat taules.

Al cinquè tauler, la Sílvia ha fet molt bona partida contra un rival dur. Ha guanyat espai en el flanc de dama i ha mantingut la iniciativa des del començament el que l’ha permès guanyar un peó i arribar a un final amb peó de més i alfil contra cavall. Probablement podia haver guanyat el final però tenint en compte el destret de temps i que era la última partida i amb taules guanyàvem el matx, ha decidit no forçar i signar taules.

Al sisè tauler, l’Alexandra ha jugat una variant de la Siciliana molt complicada on el seu rival ha jugat molt bé i ha aconseguit molt bona posició i ha anat millorant sense cometre errors i la jugadora local no ha pogut defensar-se i ha hagut de cedir el punt.

Al setè tauler, el Jaume Alcón ha jugat un esquema agressiu sacrificant una peça per atacar al rei rival, però una bona defensa del seu rival ha fet que l’atac no fos suficient i s’acabés quedant amb peça de menys i per tant acabar perdent la partida.

Al vuitè tauler l’Aritz ha fet molt bona partida arribant a una posició favorable però complicada i amb destrets de temps i finalment ha perdut per temps.

Al novè tauler l’Ariadna ha fet molt bona partida, ha deixat un peó aïllat al seu rival i ha anant activant les peces per anar dominant poc a poc a un rival prop de 200 punts d’ELO superior a ella per finalment endur-se una bona victòria.

Finalment, al desè tauler, la Maria ha jugat una partida molt interessant on les dos jugadores s’han enrocat llarg. Les dos jugadores han jugat molt bé sense cometre errors i finalment han signat taules.

Bon inici de temporada i bones sensacions pel nostre equip B, que tot i tenir varies baixes ha demostrat tenir jugadors/es per lluitar en aquesta Segona Divisió.

  ANDORRA B   5½ – 4½   ESPIGA DE LES CORTS
1 Ribera, Marc 2204 1 – 0 2265 MC Busom, Carlos
2 Luke, Cristofer 2179 MC 1 – 0 2164 Mut, Guillem
3 Ribera, Josep 2204 1 – 0 2114 Villares, Jose Mª
4 Rechi, Francesc 2007 ½-½ 2103 Leiva, Sergi
5 Real, Sílvia 1926 ½-½ 2091 Gutiérrez, Albert
6 Muratet, Alexandra 1912 0 – 1 2074 Jiménez, Gonzalo
7 Alcón, Jaume 1900 0 – 1 2069 Margalef, Joan
8 Rechi, Aritz 1894 0 – 1 2022 Martos, José A.
9 De la Riva, Ariadna 1855 1 – 0 2039 Serratosa, Jorge
10 Galera, Maria 1780 ½-½ 1979 Martos, Valentina
Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

20230122 Andorra B vs Espiga de les Corts

Andorra B vs Espiga de les Corts

20230122 Andorra B vs Espiga de les Corts

Andorra B vs Espiga de les Corts

20230122 Andorra B vs Espiga de les Corts

Andorra B vs Espiga de les Corts

20230122 Andorra B vs Espiga de les Corts

Andorra B vs Espiga de les Corts