L’equip D s’enfronta al rival més fort a la Lliga 

El nostre equip D s’ha enfrontat a l’Almenar B, equip format per jugadors els quals havien guanyat totes les partides menys 1 a les 3 darreres rondes.

No negarem pas que el nostre equip anava una mica nerviós, ja que es disputaven la primera posició a la classificació amb aquest equip. A continuació s’expliquen com van anar les partides.

El primer taulell va ser dominat pel Rafa, qui va demostrar un coneixement sòlid dels principis fonamentals dels escacs, pressionant i controlant el centre i aprofitant la iniciativa que tenia gràcies a l’activitat superior de les peces. En Rafa va jugar una partida sòlida i estratègica que va culminar en una merescuda victòria.

El segon taulell va ser dominat per la Yaiza. La partida va començar de forma sòlida per part de les negres les quals van optar per una obertura defensiva que la nostra companya no va saber aguantar. Va sacrificar una peça en un intent d’atacar i obrir la posició, però l’oponent va capitalitzar eficaçment els errors de les blanques, mostrant resiliència i aprofitant les oportunitats tàctiques que es van presentar per guanyar una altra peça. Tot i l’avantatge de material, les negres van sacrificar la Dama en un intent fallit per fer escac i mat a les blanques, error que va aprofitar la nostra companya per fer escac i mat ella mateixa.

El tercer taulell va ser dominat per l’Alejandro. L’oponent va demostrar un excel·lent domini posicional i una conversió precisa, pressionant el flanc de Dama i restringint les opcions al nostre company, fet que va permetre obtenir una victòria contundent a les blanques. Encara que les negres van enfrontar dificultats i eventualment van perdre la partida, la seva actitud combativa, resistència al mig joc i determinació fins al final són aspectes dignes de reconeixement.

El quart taulell va ser dominat pel Fran. Una partida fugaç de només 16 moviments on, després del desenvolupament de peces per ambdues bandes, el nostre company va veure l’oportunitat de desviar la Dama del rival a una casella amb la qual va poder realitzar un atac doble sobre Rei, obligant l’oponent a rendir-se. D’aquesta partida destaquem la importància de reconèixer les debilitats en la posició de l’oponent i aprofitar-les eficientment.

Tot i haver guanyat contra l’Almenar B, la veritat és que han estat uns rivals tan durs com esperaven, desitgem tornar a coincidir aviat!

  ALMENAR B   1 – 3   GEVA-CEA D
1 Larrull, Josep 1700 0 – 1 1700 Rodríguez, Rafael
2 Buira, Joan 1696 0 – 1 1700 Cano, Yaiza
3 Serra, Salvador 1687 1 – 0 1700 Molero, Alejandro
4 Sales, Jordi 1561 0 – 1 1700 Lamotte, Joan F.
Yaiza Cano Duarte

Yaiza Cano Duarte

Delegat GEVA-CEA D