Victòria davant el Pardinyes que assegura la permanença

L’equip B del Principat ha assolit l’objectiu de permanència a la categoria a manca de dos rondes per finalitzar el torneig.

El Pardinyes ha presentat una nòmina de jugadors d’un rànquing similar, però les partides han anat a favor dels nostres jugadors, que han fet valdre, pot ser, més joventut.

En Francesc RECHI ha jugat contra un jugador conegut de la província de Lleida, en Francesc LARA, conegut anteriorment per haver aconseguit uns coneixements teòrics enormes. La partida ha estat tàctica, amb molts errors per els dos jugadors, signant les taules al final de la lluita amb poc temps en els dos rellotges.

L’Àlex ALCON ha perdut una partida que tenia molt millor. De fet, disposava de qualitat de més que hauria servit per guanyar el punt. No obstant, ha fet una errada que ha provocat deixar-se una torre sencera arribant a una posició perduda, llàstima. Aquesta partida no fa justícia a la trajectòria de L’Àlex el qual està fent un bon torneig, apropant-se als 2.100 elo català.

El Pepe RIBERA ha jugat contra un jugador famós per la província de Lleida per haver dedicat molt temps als escacs, sobretot a l’estudi de les obertures, el Sr. Carmel VILLA. El Pepe ha estat sempre una mica pitjor a la partida, tenint una estructura foradada en comparació amb el blanc que tenia una estructura sana. Malgrat aquesta circumstància, el Pepe tenia dos alfils que els ha pogut activar, provocant una tàctica incòmoda al blanc i l’error que donava el punt al Pepe. Amb aquesta victòria, el Pepe ja sobrepassa els 2.100 elo català.

El Marc MORENTE ha guanyat una partida en la que sempre ha estat millor. El cronista està especialment satisfet de que al Marc no se li hagi escapat aquesta partida doncs no hagués estat la primera vegada que perdia una partida d’aquestes característiques al torneig per equips.

En David GORGUES ha estat la darrera partida en finalitzar en una partida complicada on ha hagut de lluitar per unes taules complicades. David està fent un torneig seriós, comprometent-se amb les partides i sense sortir de la concentració. Sens dubte, el David és un jugador que aporta experiència.

El Serni RIBERA ha guanyat al President del club de PARDINYES, en Canuto IBAÑEZ, guanyant un final d’alfils. El Serni juga segur del seu joc i amb fermesa. Pot ser, hauria de pensar més i aprofitar el temps del seu rival.

El Jaume ALCON ha perdut una partida estranya en la que s’ha deixat la dama per una torre. El Jaume és un bon jugador que, pot ser, hauria de jugar concentrat i perdre més temps amb les partides. Mostra nivell per arribar als 2.000 elo català però és irregular en el seu joc, llàstima.

El Josep Maria GORGUES, ha guanyat ràpid en una partida tàctica. Ha estat la primera victòria de l’equip i en GORGUES se’l veia molt content amb l’atac d’una obertura tancada contra la Siciliana. Pot ser, hauria de perdre també temps a les seves partides.

L’Ariadna DE LA RIVA ha jugat una partida en la qui subscriu aquestes línies no l’ha vist pitjor a l’obertura. Al mig joc s’ha deixat una qualitat i després el seu rival s’ha deixat una peca, provocant que l’Ariadna tingués dos peces per torre. No obstant el seu rival tenia tres peons al flanc de dama que s’han imposat. L’Ariadna està plantejant les partides correctament, en atenció al seu nivell, segur que els resultats arribaran més endavant.

El pròxim encontre el disposem contra el Mollerussa.

Voldria finalitzar aquesta crònica felicitant a l’equip B per la seva il·lusió i disposició en voler presentar cara als equips de la categoria, una actitud lloable on no sempre ha estat així.

ANDORRA B 6 – 4 Pardinyes
1 Guerra, Juan 2211 + – 2183 Brunet, Josep
2 Rechi, Francesc 2041 ½-½ 2048 Lara, Federico
3 Alcón, Àlex 2036 0 – 1 2046 Lampurlanes, Isaac
4 Ribera, Josep Mª 2022 1 – 0 2048 Villa, Carmelo
5 Morente, Marc 1968 1 – 0 1898 Solà, Arcadi
6 Gorgues, David 1889 ½-½ 1854 Escoda, David
7 Ribera, Serni 1875 1 – 0 1837 Ibáñez, Canuto
8 Alcón, Jaume 1776 0 – 1 1835 López, Jerónimo
9 Gorgues, Josep Mª 1837 1 – 0 1816 Orellana, José M.
10 De la Riva, Ariadna 1675 0 – 1 1757 Rosell, Frederic
Josep Ribera Baztan

Josep Ribera Baztan

Candidate Master | President GEVA

20190303 GEVA-CEA B vs Pardinyes

GEVA-CEA B vs Pardinyes

20190303 GEVA-CEA B vs Pardinyes

GEVA-CEA B vs Pardinyes

20190303 GEVA-CEA B vs Pardinyes

GEVA-CEA B vs Pardinyes

20190303 GEVA-CEA B vs Pardinyes

GEVA-CEA B vs Pardinyes

20190303 GEVA-CEA B vs Pardinyes

GEVA-CEA B vs Pardinyes

20190303 GEVA-CEA B vs Pardinyes

GEVA-CEA B vs Pardinyes

Per més informació visiteu els següents enllaços:

Portal Lliga Catalana 2019
Bases Lliga Catalana 2019
Galeria Fotografies a Flickr

Antiga Casa Pairal d’Andorra la Vella
Carrer Prat de la Creu 68 – Plaça Lídia Armengol
Sala de Joc per la Lliga Catalana 2019 de TOTS els equips del GEVA-CEA