Bona experiència al Mallorca Chess Woman!

El passat 22 d’octubre les jugadores Maria Galera i Alexandra Muratet van posar rumb a Palma de Mallorca per disputar el Mallorca Chess Woman. Un torneig de cinc rondes (a 60 minuts + 30 seg per jugada) i amb 22 jugadores de 5 nacionalitats diferents.

La primera partida va començar al vespre amb l’absència de la número 1 del torneig, (que va ser retirada abans d’iniciar el campionat) i amb un parell de byes de les darreres del rànquing inicial. L’Alexandra, que partia la 10, va passar tall pels pèls i la Maria, que era la 12, no va tenir tanta sort i va jugar al segon tauler contra la WFM Maria Rodrigo. Una partida força igualada on finalment la jugadora madrilenya es va imposar. Les dues andorranes van ser les darreres en acabar. 

2021 Mallorca Women Chess

Maria Galera (AND)

2021 Mallorca Women Chess

Alexandra Muratet (AND)

La segona ronda va enfrontar l’Alexandra i la Maria amb rivals amb un ELO inferior i va acabar guanyant les partides. Al primer tauler, la WFM Lile Koridze (2 del rànquing) va donar la sorpresa fent taules amb la número 7, Marta Antich, i això va provocar que la següent ronda l’Alexandra jugués al primer tauler contra la WFM Maria Rodrigo.

El dissabte a la tarda la Maria, que jugava amb una 1643 FIDE, va perdre, igual que l’Alexandra que va estar batallant durant més de 2 hores i mitja. Aprofitant el poc temps que li quedava a Rodrigo va anar remuntant, però va fer un e5 sense sentit que la va deixar en desavantatge i va acabar perdent un final de rei i torre que, tot i estar amb dos peons de menys, eren taules si es jugava correctament.

El diumenge al matí la Maria i l’Alexandra van acabar alhora. Galera va fer taules amb una rival inferior i Muratet va perdre amb Antich. La darrera ronda, a les 15 hores, va acabar amb victòria per a les jugadores andorranes. L’Alexandra, amb 3 punts de 5 va quedar 7a a la classificació i la Maria, amb 2,5 punts va ser l’11a.

Un torneig molt amè que finalment es va endur la WCM Lali Bibilashvili, qui va compartir podi amb WFM Maria Rodrigo i Marta Antich.

Des de la FEVA i els clubs del Principat volem donar les gràcies a l’organització per haver-nos convidat i esperem poder tornar l’any vinent amb més jugadores andorranes!

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Alexandra Muratet Carmona

Alexandra Muratet Carmona

Cap de Premsa FEVA

2021 Mallorca Women Chess

2021 Mallorca Women Chess

2021 Mallorca Women Chess

2021 Mallorca Women Chess