El gran mestre Lance Henderson clar campió

Aquest diumenge 8 de maig pel matí s’ha celebrat a les instal·lacions del GEVA el tradicional Torneig de partides ràpides per la Festa Major de Sant Miquel d’Engolasters. De fet inicialment estava previst organitzar aquesta edició a l’aire lliure, concretament al Parc de la Mola d’Escaldes-Engordany, però les condicions climatològiques d’aquest matí ho han desaconsellat així que finalment l’esdeveniment s’ha traslladat al local del club.

El torneig, organitzat any darrera any pel GEVA i que compta amb el patrocini de la Unió Proturisme d’Escaldes-Engordany, ha tingut enguany un èxit de participació amb 30 jugadors, just el límit de la capacitat del local i de fet el límit que permetien les bases.

Aquest s’ha disputat per sistema suís amb 8 rondes i un ritme de 3+2 amb un clar favorit, el gran mestre resident al Principat Lance Henderson, però semblava que no ho tindria fàcil degut a la participació de 3 mestres FIDE, un candidat a mestre i nombrosos jugadors amb rànquing internacional. De fet apart de molts jugadors coneguts el torneig a comptat amb la presència d’altres jugadors experimentats que mai havien pres part en competició al Principat com és el cas d’en Marc Ribera juntament amb altres joves que tot just debutaven en un d’aquestes característiques. De fet, entre el més jove i el més gran d’entre tots els participants podem trobar 60 anys de diferència, una dada que no és gens estranya en les competicions d’escacs!

Pel que fa a la part esportiva en Lance Henderson a complert amb escreix les expectatives al guanyar aquesta edició amb un ple de victòries, amb 8 de 8 està clar que el triomf ha estat inapel·lable. Malgrat tot ha tingut partides complicades, en especial enfront el mestre FIDE Felipe Porras, número dos del torneig qui de fet només ha cedit un punt amb el campió ocupant la segona posició amb 7 punts dels 8 possibles. Queda clar doncs que l’enfrontament directe entre aquests dos jugadors ha estat decisiu per la primera plaça.

Amb 5½, és a dir un punt i mig per sota del segon classificat, trobem un grup de fins a 4 jugadors. El principat beneficiat pel millor coeficient de desempat, concretament el tercer ja que en els altres dos igualava en puntuació amb el quart, ha estat el veterà jugador Raül Garcia qui recordem va ser tot just el vencedor de la darrera edició, celebrada el 2021 al Prat del Roure per poder acomplir amb les normatives COVID-19 del moment.

Amb la mateixa puntuació i per estricte ordre de classificació trobem Esteve Mateu (quart), Serni Ribera (cinquè) i Cristofer Luke (sisè). A continuació, i amb 5 punts, Marc Ribera (setè), Daniel Gómez (8è) i Jaume Alcón (9è).

Pel que fa als premis especials, el millor jugador sub10 ha estat en Gael Reyes que ha sumat 3 punts. El millor de la categoria sub12 Andria Ercoli, amb 4, els mateixos que en Jaime Chaderat, millor sub14. El premi al millor jugador veterà ha recaigut per en Joan Moscoso.

Esperem que en les properes competicions que es realitzaran al Principat es pugui continuar amb aquesta nombrosa participació, malgrat que no és gens fàcil que les dates sempre vagin bé a tots els interessats en gaudir del nostre esport.

A continuació la classificació final juntament amb l’enllaç a la galeria de fotografies.

Resultats i classificació a chess-results
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

Campió, Lance Henderson

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

Tercer, Raul Garcia

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

Millor sub12, Andria Ercoli

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

Millor veterà, Joan Moscoso

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

Sots-campió, Felipe Porras

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

Millor sub10, Gael Reyes

20220508 Torneig Sant Miquel d'Engolasters

Millor sub14, Jaime Chaderat