Victòria i derrota dels nostres representants

La tercera ronda no ha començat gens bé ja que l’Àlex Alcón ha perdut després d’unes 3 hores de joc davant la jugadora catalana Alba de Lomas.

Amb les peces negres el jugador andorrà ha sortit de l’obertura amb una posició igualada on disposava de la casella d5 pel seu cavall i on calia preparar la ruptura c5 per tenir bones perspectives. De fet ha pogut realitzar la ruptura temàtica molt aviat, i ha decidit posposar-ho, per realitzar-la unes jugades més tard. El moment triat també era correcte, però l’errada ha estat recuperar immediatament el peó, quan simplement calia pressionar-lo amb més peces per realitzar la seva captura sortint amb una bona posició.

La seva rival ha sabut aprofitar el moment mitjançant el sacrifici temàtic sobre una de les caselles dèbils de l’enroc, h7, que li ha permès traspassar la dama i el cavall amb amenaces de mat on l’Àlex, per poder-les neutralitzar, ha hagut de retornar material quedant-se amb una posició perduda on ha abandonat poc després.

Per la seva banda el Josep Mª Ribera ha jugat amb les peces blanques enfront el representant de Galícia Claudio Reboredo. Després de l’obertura s’ha arribat a un mig joc complex, habitual en les estructures obertes de la defensa Siciliana.

Gràcies a un fort cavall a la casella c6 en Josep Mª ha jugat contra els alfils rivals que aviat s’han trobat en problemes al no disposar de caselles estables per ells. Això ha acabat provocant imprecisions per part de les negres que ha sabut aprofitar per guanyar dues qualitats i aconseguir un avantatge decisiu.

Però com diu la dita, no diguis blat fins que no el tinguis al sac i ben lligat, i el que ha succeït és que el jugador andorrà ha tornat material abans d’hora i això a espatllat el que havia aconseguit amb anterioritat. Afortunadament en els destrets de temps, on el seu rival mantenia opcions de taules, ha estat més encertat i esquivant les amenaces de mat ha pogut simplificar la posició guanyant fàcilment el final resultant després del canvi de dames.

Aquesta tarda hi ha descans i demà torna la temuda jornada doble, amb partides a les 9:30 i les 17:00 hores.

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Federación Española de Ajedrez
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies FEDA a Facebook
Galeria de fotografies a Flickr

Josep Maria Ribera Veganzones

Josep Mª Ribera Veganzones

Alex Alcon Llosada

Àlex Alcón Llosada

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA