El gran mestre espanyol Lance Henderson campió del torneig

Aquest dissabte 24 de juliol pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides.

Enguany, al no realitzar-se el Obert Internacional d’Escacs, torneig que habitualment nodreix de participants el Gran Prix, ha tingut una participació més baixa, però en qualsevol cas amb una quantitat propera als 50 jugadors la inscripció ha estat molt bona i tant jugadors del país, com jugadors vinguts bàsicament de diversos indrets de Catalunya, s’han decidit a fer una escapada al Principat per prendre part en aquest torneig internacional. De fet aquest ha estat el primer esdeveniment internacional al país des del 2019!

L’esdeveniment s’ha dut a terme a la sala del 2019 (recordem que el 2020 no es va poder organitzar el torneig), a les instal·lacions comunals de la Sala Àgora a la Plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella, un espai força ampli que ha permès col·locar les taules amb suficient distància de separació entre jugadors que, a més, havien de dur posada la mascareta en tot moment per poder jugar les partides. El torneig de partides llampec, s’ha jugat a un ritme de 3 minuts i 2 segons d’increment per jugada, ha comptat amb 46 jugadors i ha repartit un total de 1525 euros en premis.

Els principals favorits eren els grans mestres Oscar de la Riva (AND) i Lance Henderson (ESP), aquest darrer, de categoria sub18, amb un ELO blitz força baix si tenim en compte que en el ELO clàssic frega els 2500 punts, acompanyats de diversos mestres FIDE amb ganes de lluitar i donar la sorpresa.

Finalment ha estat precisament el gran mestre Lance Henderson qui s’ha endut la victòria en el Gran Prix d’Andorra la Vella 2021. Henderson, de només 18 anys, ha aconseguit uns brillants 8,5 de 9 punts i ha obtingut el premi dotat amb 300 euros. El podi l’han completat el Mestre FIDE català Cristian Fernández amb 7 de 9 punts possibles i el Mestre català del GEVA-CEA Felipe Porras, que amb 6,5 ha quedat tercer.

Amb la mateixa puntuació, però amb pitjor desempat i per ordre de classificació trobem Oscar de la Riva 4t (AND), Fco. Javier García 5è (ESP) i Josep Mª Ribera 6è (AND) que dit sigui de pas ha realitzat un molt bon torneig per acabar empatant en el tercer lloc.

Gran Prix d'Andorra 2021

Sala de joc

Gran Prix d'Andorra 2021

Sala de joc

El Mestre Català Alexandre Ventura ha guanyat el premi a millor jugador de la franja 2150 i 2299 d’ELO FIDE blitz, el Candidat a Mestre Cristofer Luke (AND) el de 2000 a 2149, Serni Ribera (AND) el de 1850 a 1999 i Àlex Alcón (AND) el de menys de 1849. El premi a millor jugador local se l’ha endut Josep Maria Ribera amb 6,5 punts mentre que el Mestre FIDE Raül Garcia i Esteve Mateu també han rebut un premi en aquesta categoria com a segon i tercer jugadors locals.

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de l’Hble Consellera de Social del Comú d’Andorra la Vella, Sra. Meritxell Pujol, el Sr. Gerard Albà, director general de Negocis i Inversions de Banc Sabadell d’Andorra i el President de la FEVA, Sr. Francesc Rechi.

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra, i esperem que aquest torneig pugui continuar en anys veniders, sense les restriccions actuals i recuperant el nombre de participants de les edicions anteriors.

Galeria de fotografies a Flickr
Resultats i classificacions a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021

Gran Prix d'Andorra 2021