Important victòria enfront el Montmeló

Aquest diumenge hem jugat a casa del Montmeló un encontre important contra un equip que sembla que pot ser dels capdavanters de la categoria, però que ha tingut alguna baixa important com el seu primer tauler el que ha millorat les nostres opcions de victòria. Finalment hem guanyat per la mínima, 4,5 a 5,5.

La partida d’en Òscar s’ha complicat després d’haver quedat millor en fer una maniobra en la que ha guanyat una peça a canvi de tres peons. Degut a una errada de càlcul ha hagut de repetir posicions, aprofitant la posició compromesa de la dama del seu rival, per evitar quedar pitjor.

En Marc ha tingut una partida complexa on els dos reis patien una posició no massa bona, però el seu rei estava aparentment pitjor, el que ha aprofitat el seu rival per fer un sacrifici que li assegurava les taules.

En Raül ha aconseguit guanyar un peó i segurament tenia opcions de victòria encara que no era fàcil per la debilitat d’alguns d’ells. En els destrets de temps s’ha deixat el peó de més però s’ha simplificat la posició, i finalment cap dels jugadors tenia opcions de victòria.

En Sergi s’ha trobat en una posició inferior en l’obertura i ha lluitat per aconseguir posar el seu rei en seguretat. Amb unes maniobres ho ha aconseguit i després d’algunes simplificacions s’han acordat taules.

En Josep ha aconseguit una millor posició en l’obertura, deixant les peces del seu rival lleugerament inactives a la defensa d’un peó central aïllat. Lamentablement ha comés un error tàctic que li ha costat una peça i ha hagut d’abandonar.

En Daniel ha hagut de pensar molt en l‘obertura degut a un plantejament del seu rival que posa la posició amb diversos problemes tàctics. Finalment ha trobat una línia que sembla correcte i que el seu rival ha seguit sense avaluar-la correctament, el que ha deixat el nostre jugador en posició dominant que en poques jugades s’ha transformat en victòria.

En Vicens ha tingut una partida com negres on el seu joc ha quedat restringit pel potent centre del seu rival, però ha anat millorant les seves peces fins arribar un moment que el blanc no ha sabut què fer i ha ofert taules per repetició.

En Josep ha jugat una partida de bloqueig central però amb caselles dèbils per ambdós bàndols. No s’ha arribat a desequilibrar i després d’algunes jugades han acordat taules.

En Francesc després del mig joc tenia un peó menys però bona part del tauler estava bloquejat, i després de diverses simplificacions no hi havia forma que el seu rival pogués guanyar.

En Xavier també tenia un peó menys però els alfils de diferent color per una banda li permetien una posició de bloqueig d’aquest peó i per un altre banda li donaven algunes opcions d’atac. El seu rival ha comés un greu error posicional que el nostre jugador ha aprofitat per atacar i deixar el seu rival sense opcions de defensa.

Encara queden alguns equips complicats i compactes per les properes setmanes. Esperem aconseguir anar puntuant.

MONTMELÓ 4,5 – 5,5 GEVA-CEA
1 González, Carlos 2297 0,5-0,5 2538 GM De la Riva, Oscar
2 Avila, Xavier 2280 MC 0,5-0,5 2346 MF Simonet, Marc
3 Ortega, Marc 2268 0,5-0,5 2329 MF Garcia, Raül
4 Nachon, Guzman 2215 0,5-0,5 2281 Pham, Sergi
5 Rodríguez, Miquel A. 2191 1-0 2181 Ribera, Josep
6 Gallego, Antoni 2176 0-1 2175 Jose, Daniel
7 Garcia, Raül 2076 0,5-0,5 2155 Santamaria, Vicens
8 Gallego, Antoni 2066 0,5-0,5 2098 Onna, Josep
9 Corrales, Cristian 1998 0,5-0,5 2011 Rechi, Francesc
10 Pellicer, Nestor 1952 0-1 1914 Rechi, Xavier