Jornada irregular dels nostres jugadors

El gran mestre romanès Nisepeanu continua amb pas ferm com a líder al guanyar en aquesta vuitena ronda el gran mestre espanyol Miguel Santos en una partida de tall posicional i col·locar-se així amb uns impressionants 7’5 punts.

El persegueix, també en solitari, el gran mestre danès Jesper S. Thybo que ha aprofitat les peces blanques per superar al gran mestre espanyol Daniel Forcén i es troba amb 7 punts, només mig de distància del líder. La partida ha estat molt complicada, vaja el que passa igualment quan es tria la variant Mar del Plata de la Índia de Rei, però finalment les blanques han neutralitzat la iniciativa rival al flanc de rei guanyant material en les simplificacions finals. Els següent grup perseguidor ja es troba amb 6’5 punts.

El jugador del Principat amb més puntuació, en Jordi Fluvià, ha fet taules amb el mestre internacional argentí Tomàs Sosa en una partida on s’ha salvat mostrant diversos recursos en els destres de temps. En Daniel Gómez, per la seva banda, ha guanyat la Campiona de Catalunya sub18 Joana Ros en una partida on ha mantingut sempre bones opcions.

Pels nostres jugadors en general, però, no ha estat una bona jornada ja que en Josep Mª Ribera ha perdut davant l’espanyol Adrián Garcia (ELO 2234). Amb les peces negres tampoc ha tingut el seu dia en Cristofer Luke i ha perdut amb el mestre FIDE espanyol José Torres que no li ha donat opcions. El mateix resultat han obtingut Àlex Alcón i Marc Martínez que, malgrat lluitar, han vist com finalment la balança s’inclinava del costat contrari.

Tampoc ha pogut puntuar l’Ariadna de la Riva que amb les peces negres i enfrontant-se al peó dama del seu rival ha quedat amb una posició un tant restringida que no ha aconseguit capgirar. Si que ho ha fet la seva germana, la Jana de la Riva, que ha fet taules amb un rival superior confirmant així la seva bona ratxa de recuperació tot i que ha signat l’empat en un final tècnicament guanyat. També en taules ha acabat la partida del Jaume Alcón.

L’Alfred Alcón, en canvi, ha pogut guanyar la seva segona partida del torneig i d’aquesta manera eludeix la part baixa de la classificació.

Queden les dues darreres rondes (són 10 rondes!) i com ja se sap aquestes, en un sistema suís són les més importants. Esperem que puguin fer un darrer esforç! De moment, la puntuació dels nostres jugadors després de la ronda és: Jordi Fluvià 6, Daniel Gómez 5, Josep Mª Ribera 4’5, Cristofer Luke 4 punts, Marc Martínez i Alex Alcón 3,5 punts, Ariadna de la Riva 3 punts, Jaume Alcón i Jana de la Riva 2,5 punts, Alfred Alcón 2 punts.

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA