Arrenca el Campionat d’Espanya sub14 a Salobreña

Després d’un llarg viatge entre Benasque i Salobreña ahir als voltants de les 17:15 vam arribar a la població granadina on en Serni Ribera, actual Campió de Catalunya sub14, prendrà part en el Campionat d’Espanya de la categoria entre el 12 i el 17 de juliol.

Les mesures preventives covid-19 van fer que a l’arribada haguéssim d’esperar més d’una hora i mitja per passar el protocol mèdic del torneig, i un cop superat ens vàrem instal·lar a l’hotel oficial, Salobreña Suites, seu de la competició.

Aquesta setmana serà una proba dura per tots els nens que s’han traslladat per prendre part en el campionat nacional, 176 per ser exactes, alguns d’ells de categoria sub12 que ja estaven per tant aquí la darrera setmana, però que s’han quedat una més per jugar a la categoria superior. La delegació catalana, on està integrat el nostre jugador, està formada per 35 representants entre jugadors sub12 i sub14, una quantitat considerable.

Són 9 rondes en 6 dies, això implica tres jornades dobles (dilluns, dimecres i divendres) i tres de senzilles (dimarts, dijous i dissabte), vaja una autèntica proba de resistència per tots ells que han d’aguantar i rendir al màxim en totes les partides per obtenir la millor classificació possible. El ritme de joc, 90 minuts amb increment, és el mateix que s’utilitzava a Benasque, així que esperem que les sis jornades que el Serni ha disputat a l’open internacional li serveixin per adaptar-se sense problemes.

La primera ronda, a les 10:00, l’ha emparellat precisament amb un dels jugadors catalans sub12, Guillem Jové, que va finalitzar en el lloc 31è de la seva categoria amb 5’5 punts. La partida ha estat llarga i ha acabat el Serni guanyat després de quatre hores de joc. El seu rival, que ha sacrificat un peó a l’obertura, s’ha defensat força bé i no ha estat fins el final en que el jugador andorrà ha pogut imposar l’avantatge material.

A la tarda, amb les peces negres, s’ha enfrontat a un altre dels representants catalans, concretament en Dan Clotet. La partida ha estat força igualada després d’una obertura amb un esquema molt sòlid per part de les blanques. Poc a poc però, el Serni ha anat prenent la iniciativa i els canvis en l’estructura li han resultat favorables gràcies a l’activitat de les seves peces pesades combinades amb l’alfil. Malauradament un seguit de canvis l’han dut una posició igualada en els destrets de temps on ha perdut la objectivitat, jugant a guanyar en una posició on havia de pensar en fer les taules. El seu rival ha aprofitat així el moment guanyant la partida gràcies al fort cavall combinat amb el peó passat.

Entre les dues partides d’avui el Serni ha jugat 8 hores! Demà a les 10:00 la tercera ronda i per la tarda s’haurà guanyat un merescut descans.

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Federación Española de Ajedrez
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA