Nisipeanu i Demuth al capdavant de la classificació

El grup capdavanter s’ha escurçat molt després d’aquesta sisena jornada i tant sols dos es queden amb 5½ punts. Alguns dels primers taulers han finalitzat en taules com ha estat el cas de les partides Narciso (ESP) vs Santos (ESP), Thybo (DEN) vs Korpa (HUN) i Merario (ESP) vs Iturrizaga (ESP). Només Nisipeanu i Demuth, que ha donat la sorpresa, al vèncer el seu compatriota Maxime Lagarde.

Pel que fa als nostres jugadors, bones partides amb victòria de Jordi Fluvià i Cristofer Luke que no han tingut problemes per superar als seus rivals. En canvi Daniel Gómez no ha pogut passar de les taules enfront la bona defensa del seu oponent. Marc Martínez també ha fet el mateix resultat, però amb un rival molt superior, el mestre FIDE l’espanyol Jose Torres. Amb les peces negres ha fet una partida molt sòlida que les blanques no han pogut desequilibrar.

Molt bon resultat també el assolit pels germans Ribera. En Serni ha guanyat amb les peces blanques la mestre internacional femenina Silvia-Raluca Sgircea (2256) en una partida on sempre ha tingut avantatge però que podria haver acabat en taules si la seva rival no s’hagués equivocat en el final quan ambdós estaven en els destrets de temps.

En Josep Mª ha fet taules amb el francès Louis Thibault (2269) en una partida complicada que cap dels dos ha pogut desequilibrar. La partida de l’Àlex Alcón ha acabat amb victòria després d’unes complicacions on ha estat molt més encertat.

Avui ha estat finalment el dia de la Jana de la Riva que ha guanyat el seu primer punt amb una bona partida amb les peces negres, traient-se així la pressió de sobre. En Jaume Alcón i Alfred Alcón en canvi no han tingut opcions i ambdós han perdut les seves respectives partides.

Si repassem la classificació després d’aquesta ronda els nostres jugadors es troben amb la següent puntuació: Jordi Fluvià 4’5 punts, Serni Ribera 4, Daniel Gómez, Cristofer Luke, Josep Mª Ribera i Marc Martínez 3’5 punts, Ariadna de la Riva 3 punts, Àlex Alcón 2, Jaume Alcón i Alfred Alcón i Jana de la Riva 1.

Aquest matí també s’ha celebrat la primera fase del I Campionat de partides ràpides per parelles mixtes on estan prenen part Ariadna de la Riva + Martí de la Riva i Cristofer Luke + Jana de la Riva. Han jugat deu partides de 3+2 i demà està previst jugar-ne 8 més. Lidera el campionat la parella Marc Narciso + Joana Ros que ara per ara és la principal favorita per endur-se aquesta primera edició. L’enllaç és: https://info64.org/team/cto-espana-perejas-mixtas-260492

Per acabar la crònica comentar que avui el Serni ha jugat la seva darrera partida a Benasque ja que demà al matí viatjarà cap a Salobreña per prendre part en el Campionat d’Espanya sub14 que començarà dilluns i del que anirem informant dia a dia en aquesta web i les nostres xarxes socials. Recordem que el Serni és el vigent Campió de Catalunya de la categoria, torneig que ha guanyat les dues darreres edicions.

L’enllaç del torneig a info64, on surt en el 10è lloc del rànquing inicial, és https://info64.org/ce-sub-14-2021-1 . El clar favorit és el navarrès Javier Habans, però el cert és que en aquesta categoria, amb tots els nens en clara progressió, les diferències són molt petites i qualsevol pot donar la sorpresa. Esperem i desitgem que sigui el moment del Serni!

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA