Nova victòria pel representant del Principat

2015 Logo ibam

Aquesta quarta ronda m’ha permès sumar una nova victòria i sumar així tres punts, recuperant-me un tant de la derrota soferta en la segona ronda.

La partida, davant el representant veneçolà, el mestre internacional Cristóbal Blanco, s’ha posat molt aviat de cara gràcies a una errada del meu rival tot just en la jugada 8, on l’avanç g4 ha resultat precipitat. De fet dins la variant del Drac de la siciliana, ambdós jugadors han de jugar amb cura i precisió, ja que una errada en l’ordre de jugades, com de fet ha succeït, et pot deixar amb una posició delicada just en la fase inicial de la partida.

A partir d’aquesta errada i mitjançant les peces negres, he aconseguit un joc molt actiu i dinàmic amb amenaces concretes que el meu rival no ha sabut aturar. Finalment la tàctica m’ha permès guanys materials irreversibles en una posició on tampoc les blanques disposaven d’una defensa raonable per mantenir alguna opció.

Pel que fa al capdavant de la classificació, tant sols dos jugadors han pogut sumar la quarta victòria consecutiva, els grans mestres Julio Granda (PER) i Lázaro Bruzón (CUB) que s’enfrontaran en la següent jornada. El grup perseguidor, amb 3½ punts, està format per sis jugadors i entre ells el número u del torneig, el gran mestre espanyol Paco Vallejo.

Demà tenim jornada de descans, així que el torneig continuarà el proper divendres 30 a les 16:00 dins l’horari habitual.

20151028 BilbaoChess

Sala Ágora - Bilbao Chess 2015