Bona jornada en que els andorrans han recuperat posicions

Després de la fatídica jornada d’ahir tots esperàvem que la d’avui anés bé… Vaja, en qualsevol cas pitjor no podia ser!

El resum és simple, set victòries unes taules de Cristofer Luke i dues derrotes, Jaume Alcón i Jana de la Riva. El més destacat han estat les taules d’en Serni Ribera que amb les peces negres ha estat capaç de resistir la iniciativa del mestre internacional espanyol Àngel Martín González, un jugador amb molt prestigi i que en el seu moment àlgid va arribar a ser Campió d’Espanya Absolut.  

L’Alfred Alcón ha aconseguit fer el primer punt del torneig, però malauradament la Jana de la Riva no ha estat capaç de puntuar. Una llàstima ja que després d’una molt bona partida ha arribat a un final amb avantatge decisiu però el cansament ha provocat una greu errada que li ha atorgat un atac doble al seu rival que ha girat completament la partida. Esperem que demà es tregui l’espina perquè està jugant molt millor del que estan reflectint els seus resultats.

Avui toca parlar també dels caps de sèrie i per tant els principals candidats al podi d’aquesta edició. El número u del rànquing del torneig és el gran mestre romanès Liviu-Dieter Nisipeanu, el número 2 el gran mestre francès Maxime Lagarde i el número 3 el gran mestre ja espanyol Eduardo Iturrizaga. Curiosament els dos primers han guanyat l’Obert Internacional d’Escacs d’Andorra mentre que Iturrizaga encara no ho ha aconseguit malgrat haver participat en diverses ocasions. Això sí, ahir es va proclamar Campió Iberoamericà online (sí, aquest noi és multitasca!) així que aprofito la crònica per felicitar-lo!

Pel que fa a la classificació abans d’aquesta ronda 6 jugadors es trobaven al capdavant empatats amb 4 punts, però en els creuaments directes totes les partides han acabat en taules i per tant el lideratge del torneig ara és compartit per onze jugadors empatats amb 4’5 punts. Cal esperar per tant a que es redueixi el grup capdavanter i veure quins són els jugadors més en forma.

Un dels atractius de l’Obert de Benasque són les múltiples activitats paral·leles que es celebren durant els dies del torneig on es poden inscriure tant jugadors com acompanyants ja que juntament als tornejos d’escacs ràpids n’hi ha de futbol i moltes altres opcions.

Malauradament enguany, degut als protocols covid-19 l’organització no ha pogut engegar res, però aquest cap de setmana sí que n’hi haurà una! Dissabte i diumenge al matí es durà a terme el Campionat d’Espanya de parelles mixtes. Un torneig de nou rondes dobles on s’han inscrit dues parelles dels nostres jugadors. D’una banda en Cristofer Luke amb la Jana de la Riva i l’altre l’Ariadna de la Riva amb el seu cosí Martí de la Riva. Us mantindrem informats, però de moment podeu consultar al següent enllaç la llista amb les vint-i-set parelles inscrites! info64.org

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA