Representació andorrana en el VI open «Ciudad de Alfaro»

Del 28 d’octubre al 1 de novembre es va celebrar a la població riojana d’Alfaro la VIena edició de l’Open Internacional d’Escacs «Ciudad de Alfaro», torneig en el que va prendre part una bona representació andorrana.

Hi van participar els germans Jaume Alcón Llosada (sub10) i Àlex Alcón Llosada (sub14) acompanyats pel seu pare, l’Àlfred Alcón, i el Marc Martínez Gámiz (sub12), també amb el seu pare, en Martí Martínez.

En el torneig, on van prendre part més de 80 jugadors, es van disputar 7 rondes amb un ritme de 90 minuts per jugador més 30 segons per jugada, i per tant, vàlid per ELO internacional. Destaca la presència de quatre mestres internacionals juntament amb nombroses promeses dels escacs espanyols, entre ells el vigent campió d’Espanya sub8 i sub10, Javier Habans.

Juntament amb l’esdeveniment l’organització va preparar sortides culturals per compaginar escacs amb turisme. Una bona iniciativa que va comptar amb una bona acceptació i que cal tenir en compte per futures edicions.

En el pla esportiu el guanyador, gràcies al millor desempat, fou el mestre internacional Pablo Glavina, amb els mateixos punts que el local Alvaro Bayo. A mig punt de distància un grup de 5 jugadors, deixant el tercer i quart llocs pels mestres internacionals espanyols Rufino Camarena i Mikel Huerga respectivament.

Per part andorrana els millors classificats han estat en Àlex Alcón Llosada i en Marc Martínez Gámiz, ambdós amb 3½ punts. En Jaume i el seu pare, l’Alfred, han acabat amb 2 punts, mentre que en Martí amb 1½.

El torneig ha estat una experiència positiva pels nostres jugadors, malgrat que també cal dir que era força dur degut a les nombroses jornades dobles, en les que es podien sol·licitar byes de descans.

2016 Torneig Ciudad de Alfaro

La delegació andorrana amb l'àrbitre del torneig

2016 Torneig Ciudad de Alfaro

Marc Martínez (AND)

2016 Torneig Ciudad de Alfaro

Jaume Alcón Llosada (AND)

2016 Torneig Ciudad de Alfaro

Àlex Alcón Llosada (AND)

2016 Torneig Ciudad de Alfaro

Alfred Alcón (AND)

2016 Torneig Ciudad de Alfaro

Martí Martínez (AND)