Ciro Revaliente d’Andalusia nou Campió d’Espanya sub12

Ahir es va celebrar la darrera ronda del Campionat d’Espanya sub12 a Salobreña, en una jornada força intensa, no tant sols pels primers classificats que lluitaven pel podi, sinó per la majoria dels participants, sabedors de que una victòria en la darrera partida els pot significar escalar punts en la classificació o guanyar punts ELO, tant apreciats entre els més joves aficionats al nostre esport.

2017 Campionat d'Espanya sub10

Els primers taulers...

Pel que fa a les primeres places dos jugadors van arribar a aquesta novena ronda empatats amb 7 punts, Ruben Fernández (Galícia) i Ciro Revaliente (Andalusia). La darrera ronda els va emparellar amb dos jugadors amb mig punt menys en la classificació, Pablo López (Galícia) i Steve Badillo (Astúries), i per tant totes les opcions estaven obertes de cara al triomf final.

Curiosament ambdós «favorits» es van veure sorpresos i en el mig joc defensaven posicions inferiors i per tant semblava que podria haver sorpresa. Potser un cert conformisme dels rivals, (també podrien ser nervis!) els van permetre empatar les seves respectives partides, i per tant el Campió d’Espanya sub12 s’havia de decidir per coeficient de desempat, i finalment aquest va afavorir al jugador andalús.

Aprofitem la crònica per felicitar-lo i de pas informar de que precisament el tindrem al Principat d’aquí uns dies ja que tot just és un dels jugadors inscrits en el 35è Open Internacional d’Escacs d’Andorra que es disputarà del 22 al 30 de juliol a l’Hotel Panorama d’Escaldes-Engordany.

2017 Campionat d'Espanya sub10

La delegació andorrana!

Respecte a l’actuació general dels nostres representants aquesta es pot considerar correcte. En Marc Martínez Gámiz ha acabat amb 4 punts sobre 8 partides (no va poder jugar la darrera ronda per un compromís familiar) millorant el seu ELO i jugant partides força bones, de fet deixant desaprofitar algunes amb avantatge decisiu.

En Jaume Alcón Llosada, que l’any passat va participar a sub10, ha acabat amb 3½ punts al perdre en la darrera ronda. No va començar bé el torneig, i segurament aquest factor el va desanimar, però ha sabut recuperar-se jugant en les darreres rondes bones partides, en especial una on al millor estil Tal va superar el seu rival amb un seguit de sacrificis.

Per la seva banda l’Ariadna, amb 3 punts, ha pres part per primera vegada en una competició d’aquest nivell i segurament la inexperiència li ha passat factura. Ha desaprofitat algunes posicions però tot i així ha puntuat amb jugadors més experimentats assolint el seu objectiu, aconseguir ELO internacional.

2017 Campionat Espanya sub12

De visita a Frigiliana!

Dels 3 en Jaume ha estat l’únic que es va quedar a Salobreña per prendre part en el Campionat de ràpides sub12. Va acabar amb 4 punts després d’un bon inici en un torneig novament guanyat pel campió de la categoria, en Ciro Revaliente.

La setmana vinent toca el torn de la categoria sub14 i tindrem en aquesta ocasió tres jugadors andorrans, Àlex Alcón Llosada i Josep Mª Ribera Veganzones, acompanyats pel Jaume Alcón Llosada, que aprofitant la participació del seu germà gran es quedarà per jugar a la categoria superior i així agafar més experiència i coneixements. Esperem que gaudeixin d’una bona estada i d’un molt bon torneig!

2017 Campionat d'Espanya sub10

Marc Martínez Gámiz

2017 Campionat d'Espanya sub10

Jaume Alcón Llosada

2017 Campionat d'Espanya sub10

Ariadna de la Riva Real

2017 Campionat d'Espanya sub10

Sessions de futbolín!

20170710 Salobreña R1

Foto de família amb la delegació catalana!