L’equip mixt sub18 segon al Campionat d’Equips sub18

Del 10 al 12 d’octubre es va disputar a la població catalana de Lloret de Mar el Campionat de Catalunya per Equips d’Edats 2020 que enguany repetia la mateixa seu que al 2019, l’Hotel Evenia Olympic.

La intenció inicial del GEVA-CEA era prendre part amb un equip a la categoria sub18 o sub16, però malauradament per diversos motius els jugadors del club no s’hi van poder desplaçar, deixant així de banda la inscripció al torneig com s’havia fet la temporada passada.

Malgrat tot els germans Ribera Veganzones van decidir inscriure’s a la bossa de jugadors oferta enguany com a novetat per part de la FCd’E. D’aquesta manera la comissió tècnica de la Federació Catalana agrupava segons criteris de nivell els jugadors que no tenien equip per participar confeccionant així equips mixtes entre tots els que hi estiguessin interessats.

Els jugadors del GEVA-CEA Josep Mª i en Serni Ribera van compartir així equip amb el jugador Víctor Gili, del Club d’Escacs Alt Empordà, sortint com a numero quatre del rànquing de la categoria sub18 com equip Mixt Sub18A, ja que en aquesta categoria els equips estaven formats només per 3 jugadors. En aquesta categoria hi van participar 10 equips en total, la meitat d’ells mixtes.

El torneig dels nostres jugadors va ser sensacional, finalitzant en la segona posició del torneig amb tres encontres guanyats, un empatat i dos perduts dels sis que hi van disputar. Per la seva banda, a més a més, en Josep Mª Ribera que defensava el primer tauler va totalitzar 5½ de 6 convertint-se així en el millor primer tauler de la categoria.

L’experiència, especialment donades les circumstàncies que estem vivint, va ser força positiva i d’aquesta manera els jugadors andorrans van poder prendre part en una de les poques competicions presencials que ara per ara es poden jugar.

Enllaç a chess-results
Crònica Final FCd’E
Galeria de fotografies a Flickr
Galeria de fotografies Federació Catalana d’Escacs
Vídeos FCd’E a Youtube

IMG-20201013-WA0006

jugadors equip sub18

IMG-20201013-WA0003

sots-campions sub18

IMG-20201013-WA0010

Josep Mª Ribera millor sub18

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA