El Gran Mestre Lance Henderson finalitza 13è. Sandro Mareco (ARG) nou campió Iberoamericà. 

El Gran Mestre del Principat Lance Henderson (2494 FIDE) ha finalitzat 13è al VIII Campionat iberoamericà absolut, que s’ha celebrat presencialment a Ciutat de Mèxic entre el 12 i el 19 de febrer.

Henderson ha assolit 6½ punts de 9 possibles i ha millorat la seva posició respecte al rànquing inicial, en el qual partia 16è. Hi destaquen les taules amb el Gran Mestre cubà Omar Almeida (2535 FIDE) i amb el conegut GM espanyol José Fernando Cuenca (2552 FIDE), cinc victòries, un empat contra el Candidat a Mestre mexicà José Antonio García (2145 FIDE) i una derrota a la quarta ronda de la que es va saber recuperar a temps.

El nou campió Iberoamericà ha estat el Gran mestre argentí Sandro Mareco (2643 FIDE) amb 7½. De fet ha estat precisament el vigent campió i número u del torneig, el gran mestre peruà Jorge Cori (2650 FIDE) qui, amb la seva victòria en la darrera jornada enfront el Gran mestre espanyol Jaime Santos (2640 FIDE), li ha servit en safata el torneig al jugador argentí ja que a l’inici de la darrera ronda el jugador espanyol liderava en solitari el torneig, havent-se de conformar finalment amb la segona plaça amb 7 punts.

Amb la mateixa puntuació (7) el Mestre Internacional paraguaià Guillermo Vázquez (2545 FIDE) ha completat el podi al superar per desempat els grans mestres Jorge Cori (PER), Juan Carlos Obregon (MEX), Emilio Córdova (PER) i Carlos D. Albornoz (CUB).

El millor jugador sub18 ha estat el Mestre FIDE colombià José Gabriel Cardoso (2461 FIDE), que ha quedat 12è amb 6½ punts. Pel que fa a la classificació femenina la millor jugadora ha estat la Mestre internacional femenina Zenia Corrales (MEX) amb 6 punts i 23è lloc de la classificació general. Yerisbel Miranda (CUB) i Tania Miranda (CUB) completen el podi.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de 169 jugadors amb representació de 21 paisos, 18 grans mestres i 23 mestres internacionals.

Per més informació visiteu els següents enllaços:

Web oficial Iberoamericano 2022.
Resultats i emparellaments a Chess-Results.
Retransmissió online Chess24.
Galeria FEVA a Flickr.
Federació Iberoamericana d’Escacs.

2022 Iberoamericano

Lance Henderson (AND) vs Pepe Cuenca (ESP)

2022 Iberoamericano

Omar Almeida (CUB) vs Lance Henderson (AND)

2022 Iberoamericano

Lliurament Premis

2022 Iberoamericano

Lance Henderson (AND) vs Pepe Cuenca (ESP)

20220212 Iberoamericano

Lance Henderson (AND) vs Carlos Araya (MEX)

2022 Iberoamericano

Francesc Rechi Pérez