Èxit de participació en el torneig d’escacs de la Festa Major de la Seu d’Urgell en la seva primera edició on-line!

Aquest diumenge 30 d’agost s’ha celebrat el torneig d’escacs en motiu de la Festa Major de la Seu d’Urgell; unificat enguany amb el torneig de la Festa Major d’Organyà, que s’havia de celebrar el 15 d’agost. La cancel·lació de la Festa Major de La Seu d’Urgell no ha impedit que el torneig seguis endavant, ja que s’ha canviat el tradicional torneig presencial al passeig per un format on-line a través del portal lichess.

Tot i que la impossibilitat de fer el torneig de forma presencial podria ser vist com una decepció, a la pràctica ha sigut una excel·lent oportunitat per augmentar tant la participació com el nivell del torneig. Així doncs, un torneig que normalment acollia uns 30-40 jugadors amb algun mestre català, ha passat enguany a tenir 117 jugadors, participants de diversos països i més jugadors titulats, incloent 2 Grans Mestres.

El torneig s’ha jugat en format arena durant 2 hores, on els participants jugaven contínuament partides al ritme de 3 minuts per jugador amb 2 segons d’increment per jugada. Aquest format ha donat molta emoció en la classificació, ja que hi ha hagut molts canvis de posicions entre els 20 primers jugadors.

El torneig ha estat tan disputat que el campió no s’ha determinat fins l’últim minut. Així doncs, el Gran Mestre andorrà Òscar de la Riva ha aconseguit el primer lloc per la mínima amb 56 punts, realitzant una magnifica actuació amb 16 victòries i 2 derrotes. Com a premi podrà gaudir d’un lot d’embotits de la Casa Obach d’Organyà i d’una sessió de ràfting al Parc del Segre a la Seu d’Urgell.

La segona posició ha sigut pel Mestre Català David Aiza amb 55 punts, un menys que el campió. La seva actuació ha sigut molt meritòria amb 15 victòries, 4 empats i 2 derrotes. També s’endurà un lot d’embotits de la Casa Obach d’Organyà i un lot d’ampolles de cava de Guiu Alimentació de la Seu d’Urgell.

Completa el podi en tercera posició el Gran Mestre del club d’escacs Barberà que juga sota el pseudònim de “benlyli”. Destaca en la seva actuació que ha sigut l’únic jugador capaç de guanyar al campió del torneig, i ho ha fet en 2 ocasions. També s’endú un lot d’embotits de la Casa Obach d’Organyà.

El fet que el torneig es disputi amb pseudònims fa que encara no es coneguin els campions de totes les diverses subcategories. Els que s’han confirmat ja són: Imma Montoliu (millor fèmina) del club d’escacs Vallfogona i en Sisco (millor veterà) de Ponts, el millor jugador local ha sigut Albert Gómez i la campiona fèmina local ha sigut Martina Ribó.

Pel que fa la representació andorrana, després de l’Òscar es troba: Esteve Mateu (setena posició), Daniel Gómez (onzena posició), Joan Guerra (dissetena posició), Àlex Alcon (divuitena posició) i Joan Moscoso (trenta-vuitena posició).

Per acabar, agrair a la Casa Obach d’Organyà, el principal patrocinador d’aquesta edició. Es pot consultar la informació completa del torneig en el següent enllaç: https://lichess.org/tournament/VMQWylgr

Crònica d’Esteve Mateu.