Amb la participació de Serni Ribera, Jaume Alcón i Marc Martínez

Del 15 de juliol al 22 d’agost s’han estat celebrant a la població espanyola de Salobreña els Campionats d’Espanya per Edats. El 15 de juliol va començar la categoria sub8 i està previst que el 22 d’agost acabi amb la categoria sub18. En total sis categories, una per cada setmana.

Enguany, i degut a la situació provocada per la COVID-19 els tradicionals Campionats d’Espanya, que ja fa anys que es celebren en aquesta població de la costa granadenca, han modificat les seves dates habituals a l’hora que s’ha hagut de realitzar tot un pla de desinfecció dels espais per poder assegurar la bona marxa dels campionats evitant les possibles infeccions dels jugadors, àrbitres i acompanyants.

Els jugadors també havien de seguir un protocol específic durant les partides i, al menys fins la data d’avui, no s’han detectat casos de COVID-19 motiu pel qual els tornejos, malgrat les circumstàncies, s’han pogut desenvolupar amb una certa normalitat.

Després dels mesos de confinament i les restriccions per la tornada a l’activitat aquests campionats han estat els primers en el estat veí en desenvolupar-se de manera presencial. De fet, els escacs durant el confinament han viscut un boom gràcies a les bones plataformes online i els jugadors que ho han desitjat han pogut jugar online infinitat de tornejos amb diferents ritmes de joc. Tanmateix l’elit, encapçalada pel Campió Mundial, Magnus Carlsen, ha sabut també aprofitar el moment amb espectaculars competicions que els aficionats al nostre esport han pogut gaudir des de casa.

Però com tot, al final els jugadors s’han saturat i ja n’hi ha molts que tenen ganes de poder tornar a jugar competicions presencials i això ha animat a molts jugadors de les diferents províncies espanyoles a desplaçar-se fins Salobreña amb dos objectius, jugar un Campionat d’Espanya i a l’hora tornar a gaudir del seu esport deixant de banda ordinadors, tauletes i demès dispositius mòbils. Així, malgrat que les inscripcions han estat menors a les d’edicions anteriors, els campionats han resultat tot un èxit participatiu.

Entre els nostres jugadors, tres s’han animat a desplaçar-se per prendre-hi part. Així Serni Ribera i Jaume Alcón ho van fer a la categoria sub14 mentre que Marc Martínez va prendre part a sub16.

La categoria sub14 es va celebrar del 3 al 8 d’agost on van prendre part 103 jugadors en un torneig a 9 rondes. En Serni Ribera va tenir una bona actuació, recuperant-se a més d’una derrota en la primera ronda, la única del torneig, acabant amb 6 punts fruit de quatre victòries, una derrota i quatre taules per acabar en el lloc dissetè. Per la seva banda en Jaume Alcón va sumar 3½ punts amb tres victòries, cinc derrotes i unes taules.

Pel que fa a la categoria sub16, on va prendre part en Marc Martínez, es va celebrar tot seguit, del 10 al 15 d’agost amb 109 jugadors. En representant andorrà va acabar amb 4 punts, després de 4 victòries i 5 derrotes.

En general, i si ens fixem amb detall amb les partides dels jugadors andorrans, dóna la sensació que tots ells podien haver puntuat més. És cert, però, que després de tants mesos sense competició, i malgrat haver continuat amb les classes i les competicions online, tots ells necessiten, poc a poc, anar recuperant sensacions per així tornar a guanyar confiança en les seves possibilitats. Segur que el torneig els ha estat molt útil per iniciar aquest retornament cap a la normalitat!

Podeu consultar tota la informació en els següents enllaços:

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

2020 Campionats Espanya Edats

Serni Ribera i Jaume Alcón

2020 Campionats Espanya Edats

Representants Catalans

2020 Campionats Espanya Edats

Marc Martínez