67 participants en aquesta edició online!

67 jugadors van prendre part el passat diumenge 2 d’agost en la XXXXIV Marató d’Escacs d’Andorra que en aquesta ocasió, i degut a la situació actual per la COVID-19 es va decidir fer online per primera vegada mitjançant la plataforma lichess.org com ja es va fer amb el Torneig de Festa Major d’Escaldes-Engordany una setmana abans organitzat pel GEVA.

El torneig, organitzat pel Centre d’Escacs d’Andorra, es va difondre per les xarxes socials i finalment jugadors de diversos indrets del país veí es van animar per participar-hi juntament amb els jugadors del Principat.

La durada del torneig fou de dues hores amb un ritme de 3 minuts amb increment de dos segons per jugador. La participació de fins a tres mestres internacionals va donar un bon nivell a la prova que recordem també puntua pel Circuit d’Escacs ràpids online de la Delegació Territorial de Lleida 2020.

La lluita per la primera plaça fou finalment un frec a frec entre el mestre internacional del Principat, Jordi Fluvià amb el mestre internacional lleidatà Guillem Baches. La primera plaça per tant sols un punt de diferència (58 punts) fou per en Jordi que es va saber recuperar d’un inici fluix amb una bona ratxa de victòries.

Amb 57 punts el segon lloc fou per en Guillem Baches que malgrat jugar menys partides que en Jordi va saber puntuar amb eficàcia per acabar lluitant per la primera plaça.

La tercera posició amb 52 punts fou pel mestre internacional basc Iñigo Argandoña amb 52 punts. De fet cal recordar que l’Iñigo ja va fer una excel·lent actuació en el Torneig de Festa Major d’Escaldes-Engordany on va acabar en el segon lloc!

El darrer premi, una targeta regal per Perfumeries Gala fou pel jugador sub16 del Foment Martinenc Pau Moya amb 49 punts mentre que en aquesta ocasió el local Esteve Mateu es va haver de conformar amb la cinquena plaça amb 42 punts.

Es pot consultar la llista final de jugadors amb la classificació al següent enllaç de lichess.

Per accedir als premis els guanyadors hauran d’enviar per email a escacsandorra@gmail.com les seves dades completes: Nom i cognoms, e-mail, nick de lichess i telèfon mòbil perquè l’organització pugui contactar amb ells segons es publica a les bases del torneig.

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA