El GM alemany Alexander Donchenko campió d’aquesta edició. Per Andorra van participar Daniel Gómez i Raül Garcia

Com cada any per aquestes dates (27/09-05/10), es va celebrar aquest prestigiós torneig. La gran novetat d’aquest any va ser el canvi de format. Fins ara es tractava d’un Torneig Magistral tancat amb 10 jugadors. En la present edició es va decidir fer-ho obert, es a dir per a tots els jugadors amb llicència de la Federació Internacional d’Escacs.

La nòmina de jugadors titulats va ser molt ampla. Entre els més destacats, el número 1 del rànquing: el GM Gata Kamski, un dels millors jugadors dels anys noranta, el número 2 el GM Maxime Lagarde, guanyador de l’últim Open Internacional d’Andorra i un dels millors de França i així fins a 78 jugadors.

Ja no és una sorpresa que els escacs estiguin dominants per jugadors joves, en aquest cas no va ser una excepció i el guanyador, amb 7,5 punts va ser el GM alemany Alexander Donchenko de 22 anys, superant al GM Gata Kamski (EEUU) que amb 7 punts va ocupar la segona plaça. El podi el va completar el GM francès Tigran Gharamian també amb 7 punts.

Els representants andorrans, el MF Daniel Gómez Anadon i el MF Raül Garcia Paolicchi van obtenir un bon resultat en una competició tan exigent, on cada punt te un valor molt alt.

En especial cal destacar el primer lloc obtingut per en Daniel en el tram d’ELO fins a 2350 punts. El nostre jugador va totalitzar 5 punts, lluitant de tu a tu amb jugadors que el superaven clarament en el rànquing.

En el meu cas, vaig assolir el segon lloc amb 4 punts en el tram d’ELO fins a 2150 punts.

Com anècdota queda dir que, pels capricis del sistema d’aparellaments, a la segona ronda els únics dos jugadors del Principat s’haguessin d’enfrontar.

A continuació us deixem els enllaços a la web oficial del torneig i a info64.

Web oficial «Ciutat de Barcelona
Resultats a chess-results
Galeria Fotos oficial a Flickr

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor

2019 Open Ciutat de Barcelona

Daniel Gómez, 1r Tram 2350

2019 Open Ciutat de Barcelona

Daniel Gómez vs Raül Garcia

2019 Open Ciutat de Barcelona

Raül Garcia, 2n Tram 2150

2019 Open Ciutat de Barcelona

GM Gata Kamsky (USA)