Victòria matinal davant l’equip de Jersey

En aquesta jornada doble la ronda matinal ens ha emparellat contra l’equip de Jersey, que pel nivell teòric dels jugadors, es podia preveure com un matx relativament còmode.

Malgrat tot, les coses mai són senzilles i de fet els nostres jugadors han hagut de jugar concentrats per poder acabar obtenint la victòria de l’encontre per un contundent 0-4.

El primer punt pel nostre equip l’ha donat la victòria amb les peces blanques en el segon tauler en Robert Alomà, que es recupera així de la derrota soferta en la ronda inaugural. Mitjançant un esquema irregular contra la defensa Siciliana s’ha arribat a una posició complicada en el migjoc on les blanques tenien la iniciativa. Les coses s’han precipitat quan el jugador de Jersey ha comès una errada de càlcul perdent un peó i poc desprès una peça, motiu pel que ha hagut d’abandonar.

La segona partida en finalitzar ha estat la del Jordi Fluvià en el primer tauler degut a que l’Oscar ha descansat en aquesta ronda. Les negres han jugat la siciliana Drac i han liurat un peó en el flanc de dama per obrir columnes contra el rei enemic que es trobava enrocat llarg. En aquestes posicions sempre cal anar amb molta cura ja que els temes tàctics són habituals. Les blanques han passat per alt les amenaces rivals i el Jordi ha guanyat material que ha resultat decisiu.

En el tercer tauler, i amb les peces negres, en Daniel Gómez aconseguia la tercera victòria per l’equip en una partida còmoda on en tot moment el seu rival ha hagut defensar-se. Quan les negres han aconseguit avantatge ha realitzat un sacrifici un tant desesperat i poc després ha hagut d’abandonar.

En Raül Garcia ha donat el ple de victòries d’aquesta segona ronda al guanyar al seu jove rival amb les peces blanques. Ha plantejat un esquema força incisiu contra la defensa India de Rei i ha obtingut un clar avantatge en el mig joc gràcies al domini en ambdós flancs, deixant al seu rival sense possibilitats de contrajoc. El jugador de Jersey ha buscat com complicar la partida però ha acabat perdent material que ha resultat decisiu.

Aquesta tarda a les 17:00 hores un matx important davant les Illes Feroe, selecció guanyadora a la cinquena edició celebrada a Andorra la Vella el 2017.

 

Jersey 0 – 4 Andorra
1 Mooney, Graham 1907 0 – 1 2463 MI Fluvià, Jordi
2 Wojciechowski, Paul 1912 0 – 1 2427 MI Alomà, Robert
3 Carpenter, Paul A. 1000 0 – 1 2271 MF Gómez, Daniel
4 Gurner, Jem 1751 0 – 1 2144 MF Garcia, Raul
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20190325 San Marino R02

Sala de joc

20190325 San Marino R02

Jersey vs Andorra

20190325 San Marino R02

Jersey vs Andorra

20190325 San Marino R02

Jersey vs Andorra