Bon debut amb victòria davant Luxemburg

Aquesta tarda, a les 15:00 hores, ha donat inici la sisena edició del Campionat dels Petits Estats per equips que enguany es celebra a San Marino que és el país organitzador.

Precisament el President de la FIDE, Sr. Arkady Dvorkovich, ha estat qui ha donat la benvinguda als representants dels deu països que cada dos anys ens donem cita en aquesta competició i ell qui ha fet la jugada d’honor en el primer tauler que avui enfrontava als amfitrions davant la selecció de Jersei.

La selecció del Principat ha començat el torneig amb bon peu al superar a Luxemburg per 1-3 en un encontre que en tot moment ha tingut controlat, malgrat que malauradament al final no s’ha pogut fer el ple de victòries.

En Jordi Fluvià ha obert el marcador amb la primera victòria en el segon tauler. Conduint les peces blanques ha plantejat un esquema irregular contra la Siciliana plantejada pel seu rival arribant al mig joc amb un clar avantatge on dominava en tots els flancs. La estructura de peons resultant li ha permet pressionar en el flanc de rei on ha acabat guanyant un peó i, per tant, obtenint un avantatge decisiu ja que el jugador luxemburguès no podia aturar la iniciativa rival.

La segona victòria s’ha produït en el quart tauler, i també amb un esquema irregular, però en aquest cas contra la Defensa Francesa. En Daniel Gómez, malgrat consumir molt temps a l’obertura, ha arribat a una posició amb enrocs oposats on, poc a poc, ha nat controlant les caselles dèbils del seu rival, deixant-lo sense contrajoc i amb poc espai. Finalment en una posició sense esperances les negres han acabat perdent.

Amb 2-0 en el marcador l’Oscar de la Riva en el primer tauler ha donat la tercera victòria per l’equip. Amb les peces negres i mitjançant la defensa Siciliana el jugador del Principat ha igualat còmodament la partida per obtenir una posició favorable al aprofitar una errada del seu rival que l’ha deixat amb el rei al centre i sense la possibilitat de coordinar les peces pesades. Malgrat les simplificacions les negres han arribat a un final tècnicament guanyat amb peons d’avantatge, tot i que calia anar amb compte al haver la presència d’alfils de diferent color en el tauler. L’Oscar ha realitzat un pla deixant inutilitzada la torre rival i sense opcions d contra jo per guanyar amb facilitat.

Malauradament no s’ha pogut fer el ple de victòries degut a la derrota en el tercer tauler d’en Robert Alomà. El seu rival ha plantejat una partida molt sòlida amb un esquema Londres, però el nostre jugador ha trobat la manera de lluitar per la victòria. Malauradament, en una posició igualada on hi havia molta lluita, en Robert ha realitzat el sacrifici d’una torre pensant que era guanyador, però passant per alt una defensa del seu rival. Aquest ha trobat les jugades encertades i ha pogut anar simplificant la posició per imposar el material d’avantatge en un final.

En qualsevol cas, una victòria per 1-3 que permet començar el torneig amb optimisme. Demà toca jornada doble, amb partides a les 10:00 i a les 17:00. Pel matí enfront Jersei, mentre que a la tarda tocarà enfrontar-se amb el vigent campió, les Illes Feroe.

Pel que fa a l’organització San Marino, que pren el relleu a Andorra qui va organitzar la cinquena edició el 2017, està oferint unes condicions òptimes als jugadors. El Grand Hotel San Marino, hotel on ens trobem allotjats i sala de joc del torneig, es troba al centre històric i la qualitat del menjar és excel·lent. Tanmateix s’han cuidat tots els detalls perquè totes les seleccions ens trobem el més còmodes possible.

Luxemburg 1 – 3 Andorra
1 Gengler, Pierre 2154 0 – 1 2459 GM De la Riva, Oscar
2 Maltezeanu, Stefan 2130 0 – 1 2463 MI Fluvià, Jordi
3 Schartz, Alain 2081 1 – 0 2427 MI Alomà, Robert
4 Hoegener, Claude 2069 0 – 1 2271 MF Gómez, Daniel
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20190324_SanMarino_R01 (26)

Luxemburg vs Andorra

20190324_SanMarino_R01 (34)

Vista de la sala de joc

20190324_SanMarino_R01 (8)

President FIDE, Arkady Dvorkovich

20190324_SanMarino_R01 (18)

Jordi Fluvià Poyatos (AND)

20190324_SanMarino_R01 (32)

Xipre vs Mònaco

20190324_SanMarino_R01 (9)

President FIDE, Arkady Dvorkovich