Important victòria per 3-1 davant les Illes Feroe

A la tercera ronda, l’equip Andorrà ha donat un cop d’autoritat al imposar-se clarament sobre l’actual campió i un dels favorits pel triomf final.

El matx ha començat amb una ràpida victòria d’en Robert Alomà al tercer tauler davant Simonsen Kristian. El nostre jugador ha plantejat una obertura irregular ocupant ràpidament el centre. A partir d’aquí ha llençant un atac en massa amb peons on semblava que si li havia escapat un cop, però en Robert ho havia calculat molt be, deixant les peces negres del flanc de dama sense joc, obligant l’abandó del seu rival en poques jugades.

La següent partida en acabar ha estat la d’en Oscar al primer tauler i la més difícil, ja que el seu adversari, el gm Ziska Helgi és el número ú del torneig. L’Oscar ha obert amb el peó de rei i les negres han plantejat la defensa Siciliana. En una posició una mica favorable, l’Oscar tenint en compte el resultat favorable i la bona posició de les partides restants, no ha volgut arriscar i ha acceptat la proposta de taules del seu adversari.

La següent partida ha estat la d’en Daniel Gomez que ha aconseguit imposar-se a una jove promesa, Apol Lutjen. En Daniel ha jugat amb peces negres també la defensa Siciliana i de mica en mica ha millorat la posició fins aconseguir imposar-se, obtenint el punt que ja ens donava la victòria definitiva.

Amb el triomf assegurat, en Jordi Fluvia ha jugat una maratoniana partida de més de cinc hores. Amb les peces negres a fet taules amb el MI Rodgaard John, després d’intentar la victòria que ha tingut al seu abast durant moltes jugades. Finalment s’ha tingut que conformar amb l’empat.

Després de tres rondes, Andorra amb sis punts comparteix liderat amb el Principat de Mònaco.

Demà pel matí hi ha una excursió pel tots els participants i per la tarda ens enfrontem davant Liechtenstein.

Andorra 3 – 1 Illes Feroe
1 De la Riva, Oscar 2459 GM ½ – ½ 2538 GM Ziska, Helgi D.
2 Fluvià, Jordi 2463 MI ½ – ½ 2281 MI Rodgaard, John
3 Alomà, Robert 2427 MI 1 – 0 2147 MF Simonsen, Hans K.
4 Gómez, Daniel 2271 MF 1 – 0 1906 Apol, Luitjen A.
Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor

20190325 San Marino R03

Andorra vs Illes Feroe

20190325 San Marino R03

Andorra vs Illes Feroe

20190325 San Marino R03

Selecció d'Andorra

20190325 San Marino R03

Andorra vs Illes Feroe

20190325 San Marino R03

Malta vs Mònaco

20190324_SanMarino_R01 (9)

President FIDE, Arkady Dvorkovich