Clara victòria davant l’equip amfitrió

Després de la jornada matinal amb la important victòria davant Mònaco, la ronda de la tarda davant San Marino, podia portar als jugadors a baixar la guàrdia ja que l’equip amfitrió es troba en aquests moments en la darrera posició. A priori un matx senzill, però el cansament de la ronda del matí combinat amb una possible relaxació ens podia complicar les coses.

Afortunadament no ha estat així i la contundent victòria final per 0-4 ens manté al capdavant de la classificació amb els sis encontres guanyats.

La primera partida en acabar i per tant el primer punt l’ha donat en Raül Garcia en el darrer tauler. Mitjançant una Apertura Trompowsky ha sortit de l’obertura amb una estructura lleugerament favorable, malgrat que la posició del seu rival era sòlida. Un parell d’imprecisions del jugador local han estat aprofitades pel jugador andorrà gràcies a un sacrifici de dues peces per torre i peons que han deixat les negres en una posició desesperada que no han sabut aguantar la posició i han abandonat davant les noves pèrdues de material.

Poc després ha estat en Jordi Fluvià en el segon tauler qui materialitzava en victòria el seu avantatge. En el seu cas, el seu rival ha triat el sempre perillós gambet Volga per enfrontar-se al peó de dama, obtenint la típica compensació pel peó. Tot i així no ha triat les jugades més fortes i poc a poc en Jordi ha consolidat el seu avantatge per obtenir el punt.

La partida en el tercer tauler d’en Robert Alomà ha donat el tercer punt en una partida sense gaire història on el seu rival ja s’ha trobat amb problemes després de l’obertura. Malgrat que ha resistit moltes jugades, la victòria no ha perillat en cap moment.

L’Oscar de la Riva ha donat el ple de victòries al vèncer amb les peces negres en el primer tauler. Mitjançant una de les seves obertures favorites, l’Holandesa Leningrado, ha arribat a una complicada posició en el mig joc on el seu rival no coneixia les idees més temàtiques i ha passat per alt un tema tàctic. A partir d’aquí el jugador del Principat ha pres la iniciativa i ha guanyat sense dificultats.

Demà a la tarda en l’horari habitual, és a dir a les 15:00 hores, Andorra s’enfrontarà amb Xipre, en aquests moments tercer classificat desprès de Mònaco, i un equip que ja ens ha donat algun que altre ensurt en d’altres edicions.

  San Marino   0 – 4   Andorra
1 Volpinari, Danilo 1998 MF 0 – 1 2459 GM De la Riva, Oscar
2 Grassi, Enrico 1939 MF 0 – 1 2463 MI Fluvià, Jordi
3 Berardi, Giancarlo 1762 0 – 1 2429 MI Alomà, Robert
4 Righi, Ezio 2011 CM 0 – 1 2144 MF Garcia, Raül
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20190327 San Marino R06

Oscar de la Riva (AND)

20190327 San Marino R06

Robert Alomà (AND)

20190327 San Marino R06

Jordi Fluvià Poyatos (AND)

20190327 San Marino R06

Raul Garcia (AND)