El Centre de Congressos d’Andorra la Vella acull els Petits Estats d’Europa d’escacs

Andorra acollirà del 23 al 29 de juny els campionats dels Petits Estats d’Europa d’escacs a la sala Aria del Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

El cònsol major de la capital, Hble. Sr. Sergi González, el president de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Francesc Rechi, i el director tècnic de la federació, Òscar de la Riva, han presentat aquest matí l’esdeveniment, que per primera vegada comptarà amb dos tornejos que es jugaran paral·lelament: el 5è campionat individual dels Petits Estats d’Europa i el 2n campionat femení dels Petits Estats d’Europa.

Les competicions compten amb la participació de jugadors i jugadores de deu federacions diferents -Andorra, Guernsey, Illes Fèroe, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Mònaco, San Marino, i Xipre-.

El jove Mestre FIDE Serni Ribera (2341 FIDE) és el representant andorrà -i encapçala la classificació inicial- en el 5è campionat individual dels Petits Estats d’Europa mentre que al 2n campionat femení dels Petits Estats d’Europa tres jugadores són les representants del Principat: la Mestre FIDE femenina Andrea Henderson (1966 FIDE), Júlia Muratet (1834 FIDE) i Ariadna de la Riva (1774 FIDE).

La inauguració es celebrarà dissabte 22 de juny i l’esdeveniment també tindrà activitats paral·leles perquè escaquistes i acompanyants puguin conèixer la cultura i les tradicions d’Andorra amb una visita guiada a Casa de la Vall, un tour pels llocs més emblemàtics d’Andorra la Vella així com la visita al Museu Bicilab.

Ambdues competicions es disputaran a un sistema lliga -tots contra tots-, amb un total de 10 escaquistes, i un ritme de joc de 90 minuts més 30 segons d’increment per jugada fins al moviment 40 i 30 minuts més fins finalitzar la partida. Es començarà el diumenge 23 de juny i es disputarà una ronda per dia –a les 15 h-, a excepció de dilluns 24 i dimecres 26 on hi haurà doble ronda -a les 9 h i a les 16 h-.

Així mateix, Andorra serà l’organitzador del 1r torneig llampec femení dels Petits Estats d’Europa, que tindrà lloc divendres 28 a les 22 hores. La darrera ronda i la cloenda es celebraran el dia 29 de juny i comptarà amb la presència d’autoritats internacionals dels escacs.

Per més informació visiteu els següents enllaços:

Web oficial, Andorra 2024
European Chess Union
European Small Nations Chess Association
Galeria Fotografies a Flickr

Presentació de la competició Petits Estats d’Europa d’escacs

Fotografia Comú Andorra, Tony Lara

Presentació de la competició Petits Estats d’Europa d’escacs

Fotografia Comú Andorra, Tony Lara

Alexandra Muratet Carmona

Alexandra Muratet Carmona

Cap de Premsa FEVA