Andria Ercoli, Serni Ribera i Marc Martínez campions del torneig

Aquest divendres 22 de febrer per la tarda s’ha celebrat al local del GEVA la sisena i darrera ronda del Campionat Comarques Pirinenques 2019, classificatori per les finals catalanes que es celebraran del 13 al 18 d’abril, durant les vacances de Setmana Santa.

El torneig ha tingut tres clars guanyadors, un per cada una de les categories disputades, sub10, sub12 i sub14, que veritablement no han donat opcions als altres jugadors d’acabar lluitant per la primera plaça.

A la categoria sub10 ha estat dominada per Andria Ercoli. El jove jugador francès resident al Principat ha guanyat amb molta claredat les sis partides superant així tots els seus perseguidors. Bon torneig de la Jana de la Riva que amb només una derrota davant el campió ha ocupat la segona plaça amb 5 punts, mentre que Boni Pérez i Nil Romero han compartit el tercer i quart lloc amb 4 punts.

Pel que fa a la categoria sub12 també ha hagut un jugador que ha demostrat un nivell clarament superior a la resta, en Serni Ribera, que també ha guanyat el torneig amb el 100% dels punts. Res a comentar d’en Serni que està progressant i millorant els seus coneixements i per tant ha estat el just campió.

Per la segona plaça ha hagut un triple empat entre tres jugadors, tots ells amb 4 punts. El bucholz ha atorgat la segona plaça per en Aleix Guardia, el tercer lloc per en Roger Sánchez i el tercer per en Jaume Chaderat. Tots ells han jugat a bon nivell, però per sota del campió.

A la categoria sub14, al estar formada només per 4 jugadors, s’ha utilitzat el sistema lliga per doble volta completant així les sis rondes. En Marc Martínez ha estat per sobre dels seus companys al totalitzar 5½ punts sobre les sis partides, cedint només un empat davant en Jaume Alcón.

Molt bona actuació d’en Marc Sánchez que ha acabat ocupant la segona plaça amb 4 punts tot i ésser el jugador amb menys ELO a l’inici del torneig.

Un cop acabat el torneig queda esperar la publicació per part de la FCd’E referent a les finals catalanes on ben segur que els jugadors del Principat que s’hi desplaçaran ho faran amb l’objectiu de realitzar un bon torneig.

De moment, i per anar escalfant, la setmana vinent, dilluns 25 i dimarts 26 molts d’ells prendran part en el Campionat Juvenil d’Andorra, un bon torneig per anar-se preparant!

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20190208 Comarques Pirinenques R04

Categoria sub10

20190208 Comarques Pirinenques R04

Categoria sub14

20190208 Comarques Pirinenques R04

Categoria sub12

20190201 Comarques Pirinenques R03

Local social del GEVA

Seu social del G.E.V.A.:
Avinguda de les Escoles 16, 3r 2ª (Escaldes-Engordany)
Telèfon: +376 824465