Torna la Festa dels Escacs Andorrans!

Després de dos anys sense poder realitzar la trobada anual que serveix com a cloenda de la temporada, aquest dissabte 11 de juny s’ha pogut tornar a organitzar, esdeveniment en el que es lliuren els diferents trofeus i premis de la majoria de torneigs que les entitats del Principat han anat organitzant al llarg de la temporada esportiva que enguany podem dir que ha recuperat la seva normalitat pre-pandèmia.

Com ja es va fer al 2019, pel matí els jugadors han gaudit d’un bon esmorzar a la Granja Mussol agafant forces així pel tradicional Torneig Fischer-Random que es va incorporar al nostre calendari després de que es trobés adient per una jornada festiva com aquesta. Pels que no ho coneguin, en aquesta modalitat es sorteja cada ronda la col·locació de les peces de la primera fila, evitant així qualsevol tipus de preparació teòrica i obligant a ambdós jugadors a concentrar-se des de la primera jugada, ja que les estratègies són totalment diferents a les d’una partida tradicional.

La participació ha comptat amb 23 jugadors, encapçalats en el r`rànquing pels grans mestres Oscar de la Riva i Lance Henderson, clars favorits doncs pel triomf final, malgrat que en aquest format ja era de preveure que hi hauria nombroses sorpreses. Així s’han realitzat 7 rondes amb un ritme de joc de cinc minuts amb tres segons d’increment.

El torneig s’ha decidit a la darrera ronda. Oscar de la Riva es trobava al capdavant de la classificació amb 5½ de 6 seguit per en Lance Henderson a qui havia superat en el duel particular. Amb les peces negres, però s’ha vist superat per en Cristofer Luke qui, amb una bona idea en l’obertura ha sabut aprofitar la descoordinació de peces rival per assolir un clar avantatge.

La seva derrota, combinada amb la victòria del Lance han fet que el jove gran mestre, amb 6 punts s’endugués el triomf final, relegant l’Oscar a la segona plaça. Ha completat el podi en Josep Mª Ribera qui amb 5  punts ha realitzat un torneig molt complet, lluitant sempre a la part alta del torneig

Pel que fa als premis especials per trams, el millor ELO sub1800 ha estat en Àlex Alcón, el millor ELO sub1600 Ariadna de la Riva i el millor ELO sub1400 Nicolás Pérez. També hem tingut guanyadors de premis per edats, el millor sub14 la Jana de la Riva, millor sub12 Boni Pérez i el millor sub10 en Alexander Bouwer.

A les 14:00 hores, poc després del torneig, s’ha fet el tradicional dinar de germanor al Restaurant Mussol, el qual ha estat molt animat degut a l’amplia assistència ja que, a banda dels jugadors hi havia tot de familiars dels mateixos arribant entre adults i nens al voltant d’una quarantena de persones.

En finalitzar s’ha fet el lliurament de premis de la temporada on el President de la FEVA, Francesc Rechi, el President del GEVA, Josep Ribera i el President del CEA, en Joan Moscoso, han estat una bona estona, després de donar la benvinguda als assistents i encoratjar-los a continuar amb la seva dedicació, repartint premis i trofeus.

Felicitem a tots els jugadors, tant premiats com no premiats, per la bona temporada assolida on s’ha pogut participar amb certa normalitat amb tres equips a la Lliga Catalana, on cal destacar la permanència del GEVA-CEA A a la Divisió d’Honor, màxima categoria dels escacs catalans, l’ascens a Segona Divisió Catalana del GEVA-CEA B i on els nostres jugadors han millorat un any més els seus resultats individuals, alguns d’ells amb augments significatius d’ELO.

L’any vinent més, i si es pot, millor!

Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra

2022 Festa Escacs Andorra