Fluixa jornada amb només mig punt pels nostres jugadors

A la crònica de la ronda quatre d’aquest torneig tant especial com és el campionat del món per edats d’escacs, el sotasignat va explicar a través d’un pensament de Plató, filòsof grec de segle IV a.C una visió de la realitat del país, de la organització del torneig i dels nostres jugadors.

En seguiment d’aquella crònica, avui es pretén donar continuïtat amb aquell pensament, parlant d’un alumne il·lustre de Plató per referir-nos posteriorment al dia a dia del torneig i als nostres jugadors.

I parlant de pensament, si la continuïtat de les coses es plasma amb la voluntat d’una consecució, Plató va trobar continuïtat passant el seu saber als seus alumnes a través de l’escola d’Atenes.

L’alumne més famós de Plató va ser Aristòtil. Aquest va ser molt actiu durant la seva vida, havent escrit més de 200 obres de les quals tant sols ens arriba uns 30. Aristòtil, amb una personalitat particular, es va posicionar molt aviat en contra de Plató respecte les seves dues realitats, -mite de la caverna- afirmant que tant sols existeix una realitat doncs les dues formen part d’una sola cosa.

És a dir, llueixi o no llueixi, l’or és or. Té el mateix valor i substancia, és una realitat i no dos.

Seguint amb aquest raonament i entrant explicant coses de l’equip, l’estància no seria la mateixa sense el poble que hi ha al costat anomenat Marmara.

A Marmara s’arriba a peu en 20 minuts amb un passeig al costat de la platja. És un poble de pescadors en el que es pot trobar Restaurants de peix fresc, botigues de souvenirs i activitats pròpies de poble de pescadors –mercat, venta ambulant, ruta amb vaixell-. No està de més dir que el mar és d’aigües tranquil·les, sense pràcticament soroll i la temperatura està al voltants de 20 graus, agradable. Els nostres jugadors han pogut gaudir del mar banyant-se.

Així, el poble de Marmara és la realitat del lloc on ens trobem, que és Grècia, i podríem dir que el ressort és la realitat que se’ns presenta, com una franquícia, però tant un com l’altre lloc formen part de l’entorn on estem.

I respecte els nostres jugadors, avui no ha estat una bona jornada doncs entre els tres jugadors tant sols han pogut sumar plegats mig punt. El Marc ha perdut per temps amb una posició complicada però que estava una mica pitjor. L’Àlex s’ha equivocat i ha perdut bastant ràpid i el Pepe ha fet taules en una posició pràcticament guanyada.

En total, en el torneig ens trobem amb l’Àlex Alcón i el Pepe Ribera amb dos punt i mig i el Marc Martínez amb dos punts després de vuit rondes. No obstant, fent un anàlisis crític i mirant les expectatives inicials, els nostres jugadors van pel camí de aconseguir l’objectiu inicial, que és arribar a quatre punts.

Pot ser el lector pensa que el cronista vol justificar o presentar una altra realitat respecte algun resultat o l’actuació baixa en quan a punts aconseguits dels jugadors i no és cert.

Si tenim en compte que una bona part dels jugadors que s’han enfrontat amb els nostres joves podrien ser membres de l’equip olímpic d’Andorra i si tenim en compte la falsa realitat del nivell i del ranking amb el que es presenten al torneig, ens podrem fer una idea de quin tipus de torneig estem parlant.

Aquí, podem identificar dues realitats de tots els jugadors, també la dels andorrans, la que se’ns presenta com és el ranking i la que realment seria com és el nivell real, però una i altra realitat formen part del jugador.

I això és el que tenim.

20181027 Chalkidiki R08

Wijesinghe N L C Dojitha (SRI) Àlex Alcón (AND)

20181026 Chalkidiki R07

Sala de joc...

20181024 R06

Categoria sub14 femení

20181027 Chalkidiki R08

Nicholas Ilic (AUS) vs Marc Martínez (AND)

20181027 Chalkidiki R08

Josep Mª Ribera (AND) vs Arya Nirag Shah (HKG)

20181024 R06

Sala de joc, categoria SUB18

Josep Ribera Baztan

Josep Ribera Baztan

Candidate Master | President GEVA