Jordi Fluvià i Daniel Gómez amb dues victòries

La segona ronda del torneig ha començat força bé pels jugadors del Principat ja que en Daniel Gómez s’ha desfet en una hora del seu rival amb les peces blanques qui, en una posició ja inferior ha comès una greu errada que provocava pèrdues materials, abandonant la partida tot seguit.

Així en Daniel sumava la segona victòria i calia esperar els resultats dels seus companys. En Jordi Fluvià no ha trigat gaire més i en menys de dues hores també havia assolit el segon punt gràcies a un bon remat tàctic, amb sacrifici de torre inclòs. Aquests dos resultats eren previsibles ja que ambdós tenien més ELO que els seus rivals.

Els germans Ribera i en Cristofer Luke, que van guanyar la primera partida, han perdut avui enfront jugadors amb més rànquing. En Josep Maria s’ha enfrontat al mestre internacional espanyol Andrés Merario amb les peces blanques. La partida ha estat força interessant i de fet en el mig joc l’avantatge del nostre jugador era força clara. Per mantenir la iniciativa havia de preveure una combinació complex que ha omès i finalment, malgrat tenir dos peons de més la seva posició era desesperada i ha acabat amb la derrota.

En Serni, per la seva banda, també ha jugat amb les peces blanques enfront el Mestre FIDE Ramón Ibáñez. Tot just després de l’obertura han començat les complicacions i el jugador andorrà no ha trobat la millor manera de continuar. En una posició on aparentment disposava de bones possibilitats ha passat per alt un truc tàctic que l’ha deixat amb material de menys per acabar perdent la partida.

L’altre jugador que podia obtenir dos punts era en Cristofer Luke però un pla erroni al mig joc l’ha dut a una posició clarament inferior que no ha pogut aguantar davant el mestre internacional Adrián Suárez.

Dels jugadors que van començar amb derrota només l’Ariadna de la Riva ha pogut guanyar avui i ho ha fet enfront un rival teòricament superior, Ernest Pallas (1850 ELO) a qui ha superat en una bona partida tàctica plena de subtileses que li han permès acabar amb material d’avantatge i atac de mat.

En Marc Martínez ha desaprofitat, en canvi, una posició amb un clar avantatge. El seu rival, l’espanyol Daniel Motos (2184 ELO) amb peó de menys lluitava per sostenir la partida i ha sabut aprofitar les errades de càlcul per endur-se la victòria. Per la seva banda la Jana de la Riva ha jugat una partida força seriosa però en la transició cap el final ha perdut un peó central quedant-se sense opcions.

Demà a les 16:00 hores la tercera ronda amb la incorporació de la família Alcón al torneig.

A continuació els enllaços oficials per seguir el torneig.

Web Oficial Open Benasque
Resultats i classificacions a chess-results
Resultats i classificacions a info64
Retransmissió en directe chess24
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA