Crònica després de la setena ronda

Un cop disputades set rondes del torneig la classificació està encapçalada per tres jugadors empatats amb 6 punts, el gran mestre d’Albània Erald Dervishi, el també gran mestre Gilles Miralles (FRA) i el mestre internacional italià Fabrizio Bellia. Amb 5,5 punts un ampli grup perseguidor integrat per 8 jugadors. Només queden dos rondes pel final, així que demà serà una partida decisiva per veure quins són els jugadors amb més opcions de podi.

Pel que fa als jugadors del Principat en Robert Alomà i en Raül Garcia es troben amb 5 punts, mentre que l’Oscar de la Riva està mig punt per sota. Cada un d’ells ha assolit aquests punts de manera diversa.

En Robert ja es trobava amb 5 punts abans d’aquesta setena ronda i s’ha enfrontat amb les peces negres al número u del rànquing, el gran mestre Dervishi. Ha plantejat una bona partida mitjançant la Defensa Caro-Kann i ha arribat a obtenir un avantatge decisiu. Malauradament quan semblava que guanyaria la partida una greu errada de càlcul ha permès el seu rival girar la partida per acabar enduent-se el punt.

En Raül, per la seva banda, ha tingut avui un bon dia ja que al ser jornada doble ha superat els dos rivals amb claredat per col.locar-se en aquesta recta final amb 5 punts.

L’Oscar, per la seva banda, no està fent precisament un bon torneig, probablement fruït de la seva inactivitat al llarg de la temporada. Pel matí, amb les peces negres, ha superat clarament el seu rival per endur-se la victòria en tres hores de joc. A la tarda, però, ha fet una partida molt fluixa enfront un rival teòricament superior que mitjançant el sacrifici d’un peó ha pres una forta iniciativa que ha sabut mantenir per endur-se el triomf malgrat la resistència oposada per part del jugador del Principat.

L’organització va fer ahir un canvi de sala que va agafar per sorpresa els jugadors. Dins del mateix complex hoteler la sala continua sent bona, malgrat que és just reconèixer que l’anterior era més àmplia i còmoda.

Ara falten tant sols dos partides i esperem, per tant, que els nostres representants aconsegueixin la victòria per remuntar posicions en la taula de la classificació.

20171029_03

Raul Garcia (AND) vs Erald Dervishi (ALB)

2017 Tunisia

Fred Berend (LUX) vs Oscar de la Riva (AND)

2017 Tunisia

Descans i té a la menta!

A continuació els enllaços oficials per poder seguir el torneig: