T
111 NICARAGUA (NCA)
½ – 3½
87
ANDORRA (AND)
64.1
MF Lacayo, Rene
2228
½ – ½ GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
64.2
MF
Rocha, Maximiliano
2185
0 – 1
MI Alomà Vidal, Robert
2428
64.3
Picado, Jorge
2143
0 – 1
MF
Garcia Paolicchi, Raul
2176
64.4
Espinoza, Jose
2129
0 – 1
Luke, Cristofer
2124

 

Victòria enfront Nicaragua que ens retorna al mig de la classificació

En la jornada d’avui ens hem enfrontat a Nicaragua, país contra el que teníem avantatja de rànquing. Les dues partides de blanques han aconseguit avantatja força ràpid.

En la partida d’en Robert, el negre ha obert massa aviat el seu flanc de dama. El nostre jugador amb un sacrifici de peça ha deixat el rival sense poder moure’s, i ha anat millorant la posició de les seves peces fins forçar el guany de material i un atac decisiu, del que el seu rival no s’ha pogut salvar.

En la partida d’en Cristofer, aquest ha aprofitat un error tàctic del seu rival per guanyar un peó. A més la seva posició quedava molt dominant, i amb varies jugades encertades ha augmentat la pressió fins forçar el guany de material decisiu.

Un altre partida que ha començat be pels nostres interessos ha estat la d’en Raul, qui aprofitant un plantejament defectuós del rival ha aconseguit avantatja posicional persistent amb negres que li permetia jugar tranquil·lament. Després d’algunes jugades ha pogut guanyar un peó, tot i que la tasca que quedava era llarga. Ha anat avançant els peons al flanc de rei on tenia majoria, fins aconseguir-ne un de passat que ha resultat decisiu.

La partida de l’Oscar ha estat relativament equilibrada inicialment però el nostre jugador tenia un pla més clar que era avançar els peons del flanc de rei per intentar desequilibrar la posició. Tot i així s’han produït molts canvis que limitaven molt les opcions d’ambdós bàndols. Després de varis moviments cap dels dos ha trobat rés actiu i han acordat taules.

Els resultats més interessants de la jornada han estat la victòria d’Azerbaijan sobre la República Txeca, amb la que continuen primers, l’empat d’Israel i Alemanya, i les victòries d’Estats Units i Xina que els hi serveixen per escalar alguna posició. En canvi Rússia ha tornat a deixar-se punts amb un empat enfront la potent Índia.

20180930_R06_(3)

L'equip d'Andorra abans de la ronda

20180929 AIDEF Meeting

AIDEF Meeting

Batumi Chess Olympiad 2018

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>