Derrota molt ajustada enfront Dinamarca

Bo. 89 AND  Andorra (AND) Rtg 44 DEN  Denmark (DEN) Rtg 1½:2½
28.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2521 GM Hansen Sune Berg 2595 ½ – ½
28.2 FM Simonet Marc 2277 IM Glud Jakob Vang 2479 0 – 1
28.3 Jose Queralto Daniel 2105 IM Antonsen Mikkel 2471 ½ – ½
28.4 Santamaria Vicens 2085 IM Mikkelsen Nikolaj 2432 ½ – ½

Avui 28 s’ha jugat la 7ª ronda. Hem perdut per la mínima amb el fort equip de Dinamarca, amb varis resultats individuals meritoris. Tot i així el resultat es pot considerar com molt positiu davant d’un equip molt superior en força d’ELO i cal destacar també que les partides han estat molt lluitades, acabant la del Daniel Jose la darrera després d’unes cinc hores de joc.

20100928_14

Andorra vs Dinamarca

La partida de l’Òscar ha plantejat una obertura dels dos cavalls contra l’e5 del seu rival. Dins d’una posició sòlida ha intentat buscar un pla per aconseguir un lleuger avantatge, però les negres han trobat les jugades precises per dur la partida a una posició igualada on s’ha acordat l’empat.

La partida d’en Marc ha estat una variant del canvi de la Defensa Eslava, però en una posició restringida però sòlida ha forçat l’obertura del centre quedant pitjor, i de fet ha perdut un peó i poc després la partida.

La partida d’en Daniel ha estat una Defensa Francesa on el nostre jugador ha plantejat un esquema poc habitual amb blanques, quedant en posició aproximadament igualada. Tot i així poc a poc el seu rival ha trobat com activar-se provocant algunes debilitats i guanyant un peó. El final era difícil però en Daniel ha trobat com defensar-lo.

20100928_13

Andorra vs Dinamarca

El Vicens ha utilitzat la seva habitual Defensa Pirc per combatre el peó de rei del seu rival. Les blanques han decidit desfer la tensió central en plena obertura el que ha facilitat la iniciativa del jugador Andorrà al flanc de dama per neutralitzar l’atac del seu rival en l’altre flanc. Un pla de joc erroni del jugador danès ha permès en Vicens prendre la iniciativa i tenir una posició avantatjosa, però tot i això han acordat taules en no veure el nostre jugador com seguir.

Demà ens toca Rússia 4, un equip de força similar al d’avui, i per tant tornarem a tenir un matx complicat.

Després de la jornada d’avui s’ha produït el primer líder en solitari del torneig, l’equip d’Ucraïna, després de vèncer per la mínima a Geòrgia. A un punt es troben Rússia 1, Hongria i Azerbaitjan.

Per altra banda, i passant a temes polítics, avui han començat les comissions i reunions de les federacions o associacions internacionals. Aquest matí, precisament, s’ha realitzat l’Assemblea General de la Federació Iberoamericana d’Escacs que ha sortit amb una nova junta, fruit de l’anterior amb algunes noves incorporacions. En aquesta junta destaca la presència del President de la FEVA, Francesc Rechi, que continua amb el seu càrrec de Tresorer. El President serà en Javier Ochoa (President de la Federació Espanyola) i els vicepresidents Uvencio Blanco (Veneçuela) i Silvino Garcia (Cuba). El conseller serà Jorge Vega (Costa Rica), el Secretari General Ramón Padullés (Espanya) i com a vocals Alfonso Naranjo (Colòmbia) i Pedro Domínguez (República Dominicana).

Aquesta federació està integrada per 20 països de llatinoamèrica i els tres de la península i té com a principal objectiu la divulgació i promoció dels escacs en tots aquests països.

Demà tenim el plat fort. Pel matí està prevista la votació per escollir el nou president de la FIDE (Federació Internacional d’Escacs) i si no es produeixen retards per la tarda es faria la elecció del nou president de l’ECU (European Chess Union).

20100925_18

Jamaica vs Zàmbia

20100928_10

Les jugadores espanyoles Patrícia Llaneza i Amàlia Aranaz

20100925_26

La jugadora d'Angola Valquiria Rocha

20100928_03

Els interminables recorreguts dels boscos del costat del nostre hotel!

20100928_08

Souvenirs a la sala de joc...