42 Chess Olympiad - Baku 2016

Derrota contra Equador


T
88 ANDORRA
ELO
 ½ – 3½
82
EQUADOR
ELO
49.1
MI Alomà, Robert
2482
0 – 1 GM Matamoros, Carlos
2488
49.2
GM
De la Riva, Oscar
2503
½ – ½
MI Barros, Christian
2351
49.3
Fernandez, Joan
2142
0 – 1
MI
Macias, Bryan
2276
49.4
MF Garcia, Raul
2153
0 – 1
MI
Pazos, Plinio
2239

Avui jugàvem contra Equador, un rival contra el que es podia puntuar però que malauradament ens ha guanyat àmpliament malgrat que és just dir que el resultat ha estat massa ampli per tal i com han anat les partides.

DSC03431

En Joan amb blanques ha jugat agressiu contra una defensa siciliana, concretament la variant del Drac. Malauradament ha obviat un cop tàctic contra el seu enroc llarg que li ha costat un peó i a més moltes debilitats. El negre ha lliurat una qualitat i ha pogut millorar la seva posició mitjançant diverses amenaces fins aconseguir un atac de mat.

DSC03430

En la partida del Raul tots dos rivals han jugat força sòlid. El blanc ha aconseguit entrar en un final de torres on tenia una lleugera avantatge sobre el jugador andorrà doncs aquest tenia alguna debilitat més, tot i que només s’ha transformat en un peó de més per un error del nostre jugador. Intentant imposar el seu peó el blanc ha sacrificat un d’ells però no ha aprofitat bé les opcions i el final resultant eren taules. Malauradament en Raül ha fet un error greu al ometre un cop tàctic del rival, permetent un final guanyat.

DSC03434

En la partida d’en Oscar, aquest ha plantejat una Defensa Holandesa on el blanc no li ha posat cap problema especial. Aquest ha fet un error pensant que s’activava i ha perdut un peó arribant a una posició on les negres han arribat a tenir un avantatge decisiu. Malauradament una errada de càlcul ha permès al jugador equatorià forçar un seguit de simplificacions per arribar a un final de torres teòric on el peó d’avantatge de l’Oscar no era suficient per obtenir la victòria.

DSC03418

En Robert ha quedat be en l’obertura, una complexa línia de la Defensa Índia de Rei i de fet ha pogut crear alguna amenaça contra el rei negre. Tenia opcions de forçar tot de simplificacions i entrar en un final possiblement favorable, però ha fet un error tàctic en els destrets de temps i ha perdut una peça. Ha lluitat molta estona per intentar salvar la posició donat el poc material restant, però no hi ha hagut res a fer.

DSC03529