Ajustada victòria davant Surinam


T
120 SURINAM
elo
1½-2½
88
ANDORRA
elo
61.1
Sanches, Casanova
2030
0-1
GM De la Riva, Oscar
2540
61.2
Giasi, Viresh
1975
1-0
MF Simonet, Marc
2291
61.3
CM Matoewi, Roger
2089
0-1
MF
Garcia, Raül
2193
61.4
Tjong Tjin Joe, Calvin
1981
½-½
Jose, Daniel
2133

En la jornada d’avui l’equip del Principat ha aconseguit una suada victòria davant l’equip de Surinam a qui s’ha guanyat per la mínima malgrat que segons l’estat de les partides un resultat més ampli potser hauria estat més just ja que s’han desaprofitat algunes bones posicions.

Surinam vs Andorra

Surinam vs Andorra

El primer punt l’ha donat l’Oscar en el primer tauler que s’ha desfet del seu rival en una complicada partida. El jugador andorrà ha lliurat un peó a canvi de desenvolupament e iniciativa en plena obertura. Tot i que aparentment el peó d’avantatge de les blanques podia donar avantatge, el cert és que si es profunditzava un tant més en la posició quedava clar que les blanques tenien seriosos problemes per treure les peces. Segons ha anat avançant la partida el jugador de Surinam ha comés una greu errada de concepte al obrir la posició que només podia afavorir a les negres, i així ha estat ja que l’Oscar no ho ha desaprofitat fins que ha obtingut la victòria.

Rússia vs Ucraïna

Rússia vs Ucraïna

Malauradament la següent partida en acabar ha estat la derrota en el segon tauler de Marc Simonet. En Marc ha jugat l’obertura a la recerca d’un lleuger avantatge i semblava que l’aconseguiria ja que tenia opcions mitjançant el sacrifici d’una qualitat. En el seu lloc ha triat un sacrifici de peça a canvi de dos peons passats i lligats en el flanc de dama que en un principi donaven una bona compensació. En l’afany per guanyar en Marc ha passat per alt la millor continuació que igualava la posició i ha acabat perdent la partida gràcies a la bona defensa del seu rival.

Judith Polgar (HUN)

La jugadora d’Hongria Judith Polgar

Les dues partides restants es trobaven en finals molt favorables pels nostres interessos i de fet semblava que el resultat final seria de 3 a 1 al nostre favor.

En Raül Garcia ha aconseguit un nou punt al guanyar un final de cavalls amb dos peons d’avantatge que calia jugar amb certa cura per evitar sorpreses, malgrat que estava tècnicament guanyat. En Raül, mitjançant una Defensa Escandinava ha sortit millor de l’obertura on ha guanyat un peó i ha sabut neutralitzar correctament les amenaces del rival.

Polònia vs Xina

Polònia vs Xina, primera taula de la olimpíada femenina

La partida en el darrer tauler d’en Daniel Jose ha estat la darrera en acabar, malgrat que ho ha fet poc després de que acabés la partida d’en Raül. En Daniel ha arribat a un final amb un peó d’avantatge i tot feia preveure que s’enduria la victòria. Malauradament, en lloc de triar una jugada que li permetia entrar en un final fàcilment guanyat, ha preferit una variant més llarga que requeria un càlcul més profund i que finalment s’ha mostrat com insuficient per guanyar al ometre un recurs salvador del seu rival.

França vs Espanya

França vs Espanya

Pel que fa al capdavant de la classificació Rússia ha donat un pas de gegant al vèncer per la mínima a Ucraïna mantenint així l’avantatge sobre els seus perseguidors ja que es troba amb set victòries i un empat. Rússia porta vàries olimpíades sortint com a favorita i no guanyant el torneig, però el cert és que en aquests moments es troben en una posició molt còmode per encarar les tres darreres partides.

Iva Videnova (BUL)

La jugadora Iva Videnova, de Bulgària

Petra Papp (HUN)

La hongaresa Petra Papp