Itàlia guanya amb contundència per 4-0

3a Ronda 15/11/2008
M. 101 AND Andorra (AND) Elo 44 ITA Italy (ITA) Elo 0 : 4
34.1 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 GM Caruana Fabiano 2640 0-1
34.2 FM Garcia Raul 2257 GM Godena Michele 2517 0-1
34.3 Jose Queralto Daniel 2125 IM Brunello Sabino 2455 0-1
34.4 Fernandez Lopez Joan 2095 IM Rombaldoni Denis 2436 0-1

Andorra vs Itàlia

La primera partida en acabar ha estat la derrota en el primer tauler d’Oscar de la Riva davant la jove estrella italiana Fabiano Caruana de tant sols 16 anys i amb un ELO de 2640.

Fabiano Caruana

Fabiano Caruana

El jugador del Principat ha triat un Atac Anglès per combatre la Siciliana Najdorf, una de les defenses més perilloses i complicades en l’actualitat. Malauradament la selecció d’obertura no ha estat la més encertada i pel temps gastat en les primeres jugades s’ha comprovat que Caruana coneixia millor la posició i estava més ben preparat. Malgrat tot un sacrifici de peça ha forçat unes terribles complicacions i ha estat en aquest moment on l’Oscar no ha trobat la millor defensa i ha perdut la partida.

Aquesta ràpida derrota ha deixat la resta de l’equip amb l’obligació de puntuar per igualar el matx, però tot i que els nostres jugadors disposaven de bones posicions, més o menys igualades, les han anat empitjorant segons avançaven les hores enfront jugadors amb titulació internacional per acabar defensant unes posicions inferiors però amb lluita.

La segona partida en acabar, un cop transcorregudes 4 hores de joc, ha estat la del quart tauler on en Joan Fernandez ha sortit de l’obertura amb una posició sòlida, típica de la Defensa Eslava que havia plantejat. Malauradament en els destrets de temps no ha trobat la forma de mantenir la tensió i finalment el seu rival ha vist la manera d’aconseguir un avantatge decisiu amb un atac fulminant contra el rei negre.

Vista parcial de la sala de joc

Daniel José ha hagut d’abandonar la seva partida poc després d’acabar la d’en Joan degut a una xarxa de mat sobre el seu rei. Una llàstima ja que després de l’obertura, una Siciliana Taimanov, el jugador andorrà havia sortit amb una posició correcte, però en el mig joc s’ha vist superat per l’experiència del seu rival.

Per la seva banda en Raül Garcia ha igualat completament la partida mitjançant la Defensa Escandinava i de fet no semblava que hagués de patir gaire per neutralitzar la iniciativa del seu rival per acabar signant l’empat. En canvi, una errada de càlcul l’ha fet perdre un peó i defensar un final de torres per aconseguir les taules, confiant amb l’activitat del seu rei i un peó lliure. El seu experimentat rival, però, no li ha donat opcions de salvar la partida i ha hagut d’abandonar donant el quart punt al conjunt italià.

Després de la contundent derrota d’avui demà ens veurem amb un vell conegut, la selecció de Mònaco que surt amb el número 96 del rànquing.

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores
Resultats, emparellaments i classificacions