T
87 Andorra
0 – 4
29
Brasil
19.1
GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
0 – 1 GM Leitao, Rafael
2620
19.2
MI
Alomà Vidal, Robert
2428
0 – 1
GM Fier, Alexandr
2558
19.3
MF Garcia Paolicchi, Raul
2176
0 – 1
GM
Supi, Luis Paulo
2548
19.4
Luke, Cristofer
2124
0 – 1
GM
El Debs, Felipe de Cresce
2542

La selecció de Brasil ens torna el resultat de la primera ronda

Avui jugàvem amb Brasil, un rival potent i clarament superior.

En Robert ha sortit força be de l’obertura amb negres, jugant contra una Anglesa on el seu rival renunciava a lluitar pel centre amb peons. El blanc ha buscat activar-se al flanc de rei per intentar atacar, mentre el nostre jugador amb negres avançava els peons del flanc de dama. Calia defensar-se amb precisió, però ha comés un error greu que permetia al seu rival fer mat.

En Cristofer Luke ha jugat també amb negres contra una Italiana. Ha quedat raonablement be i ha decidit obrir el centre sense tenir el rei enrocat. No hagués passat rés si hagués fet una captura central correctament, però en no fer-ho ha donat opcions al blanc, qui de fet no ho ha aprofitat be fins que s’ha trobat un error decisiu del nostre jugador que definia tàcticament la posició.

En Raul ha jugat una obertura sòlida i ha aconseguit una molt lleugera avantatja posicional de llarga durada. Ambdós han maniobrat força estona pel centre, intentant millorar la posició. El nostre jugador no ha trobat un bon pla i en un moment donat ha descuidat un cop central del rival que li donava la iniciativa. El nostre jugador no ha sabut reaccionar i ha posat malament alguna peça més i en poques jugades la seva posició ha col·lapsat, tot i algunes imprecisions del seu rival.

En Oscar ha jugat una línia secundaria contra la Defensa Siciliana del seu rival. És una línia coneguda que acostuma a derivar en plans típics per ambdues bandes, però que ha derivat amb complicacions tàctiques que afavorien el nostre jugador. De fet el nostre jugador ha quedat molt millor però en els destrets de temps, i de cop, ha fet un error tàctic terrible que perdia automàticament.

La derrota ha estat contundent però entrava dins el previsible. Demà, amb la nostra situació per la meitat de la classificació, ens tocarà un rival més assequible però sens dubte també fort.

En el moment de fer la crònica la ronda no havia acabat, però hi ha tot de resultats individuals sorpresa, com dues taules dels jugadors de la selecció d’Estats Units, vigent campiona, contra rivals molt inferiors.