T
87 Andorra
4 – 0
182
Gabon
87.1
GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
1 – 0 MI Bongo Akanga Ndjila, B
1765
87.2
MF
Garcia Paolicchi, Raul
2176
1 – 0
GM Bongo Ngombele, Tary
87.3
Luke, Cristofer
2124
1 – 0
Ognalaga, Stephen Charmy
87.4
CM Jose Queralto, Daniel
2096
1 – 0
FM
Poaty Ibinga, Samuel A.

Debut amb victòria enfront Gabon per un clar 4-0

La selecció del Principat ha començat aquesta quaranta-tresena Olimpíada d’Escacs amb un victòria còmoda davant Gabon. L’equip andorrà parteix com ha ranking numero 87, per la meitat de la taula. Aquest fet fa que moltes vegades podem jugar davant un equip de primer nivell mundial o també, com en aquest cas, amb un equip més modest per la zona baixa de classificació.

L’important en aquesta ronda era començar amb bon peu, tant es així, que hem guanyat per un resultat contundent 4-0 al nostre favor.

En el primer taulell l’Oscar ha començat amb una obertura irregular, sorprenent al seu rival. Ha estat una lluita per flancs oposats on el jugador del principat ha sacrificat una qualitat per atacar, però al cap d’uns moviments el seu rival l’ha tingut de tornar. Finalment en un detall tàctic, ha fet que L’Oscar incrementés l’avantatja de material i posicional per la seva parella d’alfils. La partida ja estava decidida i poc desprès ha acabat guanyant.

En Raul Garcia al segon taulell, des del començament tenia una posició molt solida amb la caro-kann una de les seves obertures preferides. Ha creat varies debilitats pels dos flancs i el seu rival no podia defensar-ho tot. Poc a poc la avantatja ha anat incrementat fins que en un petit detall, el Raul ha guanyat dos peons i s’ha acabat imposant en un final amb dos peons de més.

En el tercer taulell En Daniel Jose ha realitzat una partida molt bonica fent un escac i mat al Rei en una posició molt avançada del taulell. Al inici en Dani ha fet una obertura clàssica on el seu rival ha perdut alguns temps innecessàriament. De seguida el jugador del principat ho ha aprofitat per crear un atac molt fort i ha fet ballar el Rei del rival fins la casella «g5» on li ha fet mat.

Per últim, en Cristofer Luke s’ha imposat a en Ognalada en el seu debut a les Olimpíades. Al començament el jugador del Principat ha jugat un joc creatiu amb una posició amb perspectives d’atac. Al cap d’unes jugades ha pressionat al seu jugador fins que ha fet un escac al rei, fet que li ha proporcionat poder entrar totes les peces en joc. Per acabar un error tàctic del rival ha proporcionat al Cristofer poder fer un escac i mat.

Per demà la segona ronda a les 15:00 davant Brasil, un rival per la part alta de la classificació.