T
41 Austràlia
3 – 1
87
Andorra
26.1
GM Smirnov, Anton
2549
1 – 0 GM De la Riva Aguado, Oscar
2475
26.2
GM
Zhao, Zong-Yuan
2523
0 – 1
MI Alomà Vidal, Robert
2428
26.3
MI Cheng, Bobby
2507
1 – 0
Luke, Cristofer
2124
26.4
MI Morris, James
2494
1 – 0
CM
José Queralto, Daniel
2096

 

Derrota per 3 a 1 davant la selecció australiana

A la tercera ronda ens ha tocat la selecció d’Austràlia. Generalment amb el sistema suís d’aparellaments, després d’una derrota toca un equip de força similar. En aquest cas no ha estat així, i ens ha tocat un equip de força similar al de Brasil.

Tots els taulers ens superaven clarament en el ranking internacional. No obstant, les partides han estat molt lluitades i després de dues hores les posicions estaven pràcticament igualades.

Al tauler 1 l’Oscar s’enfrontava amb la gran promesa dels escacs Australians, el gran mestre Anton Smirnov de solament 17 anys. El nostre jugador ha plantejat la defensa Siciliana per oposar-se a l’obertura de peó rei. El jove jugador Australià ha sortit ràpidament dels camins coneguts i a partir d’aquest moment la partida s’ha anat complicant molt, fins que les blanques han guanyat un peó i després han continuat pressionant. L’Oscar ha oposat una tenaç defensa però s’ha vist obligat a abandonar a la jugada 59.

Al tauler 2 el Robert amb les peces blanques jugava davant el gran mestre Zhao Zong. Ha sortit amb el peó de dama i el seu adversari ha plantejat la defensa Nimzoindia. Amb bon joc posicional, el nostre jugador ha aconseguit petites avantatges, fins arribar a un final amb dues torres per bàndol, que ha transformat en victòria desprès de cinc hores de joc. Excel·lent resultat del Robert.

En Cristofer jugava davant el mestre internacional Bobby Cheng. Després de varies transposicions, s’ha arribat a un esquema conegut com el mur de pedra. Una típica configuració de peons per part de les negres. El Cristofer ha llençat un atac al flanc de rei, però el contraatac de les blanques al flanc contrari ha resultat més efectiu.

Al quart tauler el Daniel s’ha enfrontat amb el mestre internacional James Morris. El jugador Australià ha jugat la defensa Siciliana i el Dani ha plantejat un esquema que porta jugant molt de temps i el coneix molt be. La partida ha estat totalment igualada fins que a la jugada 25 el jugador Australià ha aconseguit desequilibrar la posició amb un sacrifici interessant. No obstant la posició resultant era també totalment igualada però molt més complicada. Amb poc temps el Dani no ha pogut defensar els peons del flanc de dama i s’ha vist obligat a abandonar.

Si voleu contactar amb l’equip ho podeu fer als números de telèfon +995 591024883 i +995 591010843.

<iframe src="https://live.followchess.com/?fed=AND#!43rd-olympiad-batumi-2018"<!-- [et_pb_line_break_holder] -->width="100%" height="800" frameborder=0></iframe>