El matx acaba en empat, el primer de l’olimpíada

6a ronda el 19/11/2008
M. 122 ALB Albania (ALB) Elo 100 AND Andorra (AND) Elo 2 : 2
55.1 IM Mehmeti Dritan 2403 GM De La Riva Aguado Oscar 2537 ½ – ½
55.2 FM Rama Lorenc 2297 FM Garcia Raul 2257 ½ – ½
55.3 Paci Aleksander 0 Santamaria V 2106 1 : 0
55.4 Guxho Çlirim 0 Fernandez Lopez Joan 2095 0 : 1

Avui ens ha tocat un rival que de jugar amb els seus millors membres ens superaria en rànquing en el segon i tercer tauler, encara que finalment no ha estat així doncs han fet descansar el seu primer tauler qui no ha tingut massa bons resultats en les rondes precedents.

Albania vs Andorra

A la partida del quart tauler, en Joan ha seguit un esquema de peces secundari però incisiu contra la defensa Caro-Kann del seu rival, i ben aviat ha aconseguit atacar amb força degut a les inexactituds del portador de les peces negres i a l’energia desplegada pel nostre jugador, aconseguint una victòria contundent.

Joan Fernandez

A la partida de l’Oscar el seu rival ha plantejat una línia no massa habitual contra la defensa Holandesa del nostre jugador, i s’ha produït un esquema de bloqueig central on la debilitat del peó h d’Oscar ha centrat l’atac del blanc. Finalment el nostre jugador a aconseguit defensar-se, arribant a una posició aproximadament igualada on han acordat taules.

La partida d’en Vicens s’ha centrat en la lluita pel centre on el nostre jugador tenia avantatge, i també al flanc de dama on el blanc ha guanyat un peò amb el seu atac. Finalment s’ha demostrat que la iniciativa del Vicens només era aparent i n’hi ha hagut prou amb el material de més per que el blanc s’imposés.

A la partida d’en Raül, aquest ha quedat en lleugera inferioritat degut a perdre el control de la columna d, el que l’ha obligat a defensar-se, tot hi que tenia algunes oportunitats dinàmiques en el centre, això sí, amb el risc de debilitar la posició del seu rei. Finalment ha arribat a un final amb torre i àlfil per cada jugador on un peó feble negre a c5 compensava la millor col·locació de les peces negres. Després d’intentar-ho durant unes jugades, s’ha signat l’empat ja que cap dels dos jugadors podia progressar.

El gran mestre de Bulgària Veselin Topalov

El gran mestre de Bulgaria Veselin Topalov

Totes les partides en directe a partir de les 15:00 hores
Resultats, emparellaments i classificacions

Martha Fierro i Rocio Vasquez, 1r i 2n tauler dEquador femení

Martha Fierro i Rocio Vasquez, 1r i 2n tauler d'Equador

3r tauler femení dEquador, Evelyn Moncayo

3r tauler femení d'Equador, Evelyn Moncayo

El jove equip femení del Líban

El jove equip femení del Líban