El gran mestre Dimitrios Mastrovasilis campió amb 8 punts

A la novena ronda el gran mestre grec ha vençut al gran mestre grancès, Giles Miralles, aconseguint 8 punts després de 7 victòries i dos empats. La victòria de Dimitrios no deixa cap dubte sobre la seva superioritat en aquesta competició. Li acompanyen en el podi amb 7 punts, el seu compatriota Loannis Nicolaidis i el jove MI egipci Adham Fawzy, cal destacar que aquest últim és de la categoria sub18.

Pels andorrans avui no ha sigut un bon dia, el Robert ha decidit refusar una possibilitat de taules per repetició de jugades, però un error estratègic li ha deixat sense opcions de puntuar. Finalment ha ocupat la dotzena plaça.

El meu cas ha estat semblant, buscant la victòria, he comés un error tàctic. Desprès de 68 jugades intentant salvar al menys mig punt, aquesta vegada no ha pogut ser. Malgrat aquesta derrota, a la categoria de majors de 65 anys he quedat en tercer lloc. Algun avantatge té complir anys! En canvi a la classificació general totalment despenjat al lloc 67è.

La majoria de jugadors Albanesos demostren tenir grans coneixements, però es nota la falta de competició. Es curiós veure jugadors sense ELO internacional amb un nivell molt bo.

En general les condicions de joc han estat excel·lents. Tant l’allotjament com la sala de joc i tots tipus d’atenció per part de l’organització.

La propera edició es decidirà durant les olimpíades que es celebraran a partir del 23 de setembre a Batumi (Geòrgia).

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results
Retransmissió a chess24

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | Professor FEVA

2018 Tirana

President AIDEF, Patrick Van Hoolandt

2018 Tirana

Millor jugadora, Nino Maisuradze (FRA)

2018 Tirana

Campió, Dimitrios Mastrovasilis (GRE)

2018 Tirana

Raül Garcia, 3r veterà